Νέα Ferrari California T με «μικρό» turbo κινητήρα 560 ίππων

Η σημαντικά αναβαθμισμένη σε κάθε επίπεδο Ferrari California, φέρει πλέον και το γράμμα «T», το οποίο σημαίνει την εισαγωγή turbo κινητήρα, μικρότερης χωρητικότητας αλλά ισχυρότερου έναντι του προγενέστερου ατμοσφαιρικού. Πιο αναλυτικά, η Ferrari California T  εφοδιάζεται με τον 3.9 λίτρων άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, ο οποίος βασίζεται σε εκείνον των νέων Maserati Quattroporte και Ghibli, αλλά με πολλές αλλαγές και ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα και δύναμη. Έτσι, ο νέος αυτός κινητήρας αποδίδει 560 ίππους και 755 Nm ροπής, έναντι 490 ίππων και 505 Nm ροπής της προγενέστερης California με τον V8 των 4.3 λίτρων.

Φυσικά, οι επιδόσεις της Ferrari California T είναι αστραπιαίες, αφού τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 316 χλμ./ώρα, με κατανάλωση και εκπομπές CO2 στα 10,5 λτ./100 χλμ. και 250 γρ./χλμ. CO2.

Επιπλέον, η Ferrari California T διαθέτει αλλαγές στο στήσιμο της ανάρτησης και στην ρύθμιση του τιμονιού για ακόμα καλύτερη αίσθηση μέσω των νέων ελατηρίων και των ρυθμιζόμενων Magnaride αμορτισέρ, συν νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και κεραμικών δισκόφρενων.

Εξωτερικά το νέο μοντέλο της Ferrari ξεχωρίζει από το ανασχεδιασμένο εμπρός και τμήμα του αμαξώματος, η οροφή παραμένει hardtop και ανοίγει σε 14 δευτερόλεπτα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει νέα κεντρική κονσόλα και πίνακας οργάνων, καθώς και σύστημα infotainment με οθόνη αφής 6,5 ιντσών. 

Get it on Google Play Download on the App Store