Ετοιμάζει SUV με 7θέσιο εσωτερικό η Fiat;

Θα είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Δεν υπάρχει στα επίσημα πλάνα της Fiat, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, σχεδιασμός για την αντικατάσταση του Freemont, παρόλο που αυτό θα ήταν εύκολο απλά και μόνο «αντιγράφοντας» ένα από τα μοντέλα της Jeep, όπως για παράδειγμα το Compass. Εξάλλου κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πρωτόγνωρο για τον όμιλο, καθώς υπάρχει ήδη η συμπαραγωγή των Jeep Renegade και Fiat 500X.

Οι φήμες όμως δίνουν και παίρνουν και σε κάθε περίπτωση, είναι λογικό αργά ή γρήγορα η Fiat να αναζητήσει την τύχη της στην κατηγορία των SUV, μετά από αυτή των crossover. Τώρα αν θα το κάνει με βοήθεια από την Jeep ή από την Alfa Romeo (λέγε με Stelvio) είναι πολύ νωρίς να το ξέρουμε.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη για το Fiat Toro

Εξάλλου δεν αποκλείεται, που εδώ που τα λέμε είναι και το πιθανότερο σενάριο, απλώς να βασιστεί στο Fiat Toro, το pickup της το οποίο παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Βραζιλίας και πάνω στο οποίο δημιούργησε τις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που βλέπετε πιο πάνω, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Theophilus Chin.

Από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει πάντως η πιο… επιβατική έκδοση του Toro θα προσφέρει περαιτέρω στοιχεία άνεσης, με καμπίνα 5 ή 7 θέσεων, μεγάλο χώρο αποσκευών και θα έχει υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Διαβάστε ακόμη: To Fiat Toro κάνει black jack

Οι κινητήρες του θα έρθουν και αυτοί από το Toro και θα είναι το ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1,8 E.torQ των 140 ίππων, μαζί με τον 2λιτρο MultiJet diesel των 170 ίππων. Αμφότερα τα μοτέρ θα συνδυαστούν με αυτόματο κιβώτιο, με τη βενζίνη να λαμβάνει ένα 6τάχυτο της Aisin και τον diesel ένα 9τάχυτο της ZF. Μάλιστα η πίσω ανάρτηση του pick-up Toro είναι πολλαπλών συνδέσμων και θα ταιριάζει ιδανικά στο SUV μοντέλο.

Για να δούμε λοιπόν, αν η Fiat θα πάρει τη μεγάλη απόφαση και θα κάνει ένα Freemont σκέτο ταύρο (Toro)…

Get it on Google Play Download on the App Store