Νέο Fiat Panda Cross 1.3 diesel και 0.9 TwinAir

Την πρώτη του εμφάνιση κάνει το νέο Fiat Panda Cross με την πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση και χαρακτηριστικά από το Panda 4×4, το οποίο θα διατεθεί στις αγορές το ερχόμενο φθινόπωρο. Την ακόμα πιο περιπετειώδη εμφάνιση του Fiat Panda Cross συνθέτουν τα πρόσθετα προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του αμαξώματος και στα φωτιστικά σώματα, οι ποδιές στους προφυλακτήρες, τα LED φώτα ημέρας εμπρός και οι πιο ψηλά τοποθετημένοι προβολείς ομίχλης εμπρός και οι σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου των 15 ιντσών. Αλλαγές έχουν γίνει και στο διάκοσμο του εσωτερικού, ωστόσο η Fiat δεν έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες.

Το νέο Panda Cross ξεχωρίζει ακόμα για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (16 εκ. το 1.3 diesel και 15 εκ. το 0.9 TwinAir), για τις μεγάλες γωνίες προσέγγισης (24 μοίρες), ράμπας (20 μοίρες) και διαφυγής (33 μοίρες), οι οποίες είναι μεγαλύτερες από το Panda 4×4.

Παρά τις μικρές του διαστάσεις, το νέο Panda Cross προσφέρει υψηλές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου μέσω του συστήματος τετρακίνησης, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές AUTO για αυτόματη κατανομή της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων, LOCK για κλείδωμα της τετρακίνησης σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα και λειτουργία υποβοήθησης κατάβασης Hill Descent.

Για την κίνηση του νέου Panda Cross υπάρχει ο ντίζελ 1.3 MultiJet απόδοσης 80 ίππων και 190 Nm ροπής με κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. και ο 0.9 TwinAir με 90 ίππους, 145 Nm ροπής, κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 6τάχυτο κιβώτιο, με κοντή την πρώτη ταχύτητα, έτσι ώστε να τα καταφέρνει καλύτερα σε πιο δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες.

Get it on Google Play Download on the App Store