Νέο Fiat Tipo με μικρομεσαίο σεντάν αμάξωμα και έως 120 hp

Η Fiat επαναφέρει στο προσκήνιο το όνομα «Tipo» για το νέο μικρομεσαίο σεντάν μοντέλο της, το οποίο αποτελεί το Fiat Aegea, που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάιο ως πρωτότυπο, αλλά σε τελική μορφή. Οι πωλήσεις του νέου Fiat Tipo θα ξεκινήσουν στην Ιταλία τον ερχόμενο Δεκέμβριο και κατόπιν θα λανσαριστεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Το νέο Fiat Tipo, πέρα από την ονομασία δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό ομώνυμο χάτσμπακ μοντέλο που παρουσιάστηκε το 1988, ενώ να υπενθυμίσουμε πως η σεντάν εκδοχή του ονομαζόταν Tempra. Το αμάξωμα του νέου Tipo με το μοντέρνο σχεδιασμό έχει μήκος 4,5 μ., πλάτος 1,78 μ., ύψος 1,48 μ. και μεταξόνιο 2,64 μ. ενώ προσφέρει άνετους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (510 λτ.).

Για την κίνησή του υπάρχουν δύο ντίζελ μηχανικά σύνολα Multijet και ισάριθμα βενζίνης, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ισχύ από 95 έως 120 ίππους. Το νέο Fiat Tipo σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το FCA Style Centre και θα παράγεται στην Προύσα, στο εργοστάσιο Tofas.

Get it on Google Play Download on the App Store