Νέο Fiat 124 Spider 1.4 Turbo 140 PS για την Ευρώπη

Το νέο Fiat 124 Spider αναβιώνει το ιστορικό όνομα, σχεδόν 50 χρόνια μετά από την πρώτη του κυκλοφορία, συνδυάζοντας την ιαπωνική αξιοπιστία (βασισμένο στο Mazda MX-5 και ιαπωνικής παραγωγής) με το ιταλικό στιλ και κινητήρα.

Στην Ευρώπη, το νέο Fiat 124 Spider θα είναι διαθέσιμο με τον τεσσάρων κυλίνδρων turbo MultiAir 1.4 λτ. κινητήρα, ο οποίος για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε όχημα με πίσω κίνηση. Ο κινητήρας αποδίδει 140 hp και 240 Nm ροπής (έναντι 160 hp του αμερικάνικων προδιαγραφών 124 Spider), ενώ διατίθεται σε 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Το σύστημα αναρτήσεων του 124 Spider χρησιμοποιεί μια διάταξη με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ειδικά σχεδιασμένη για μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές ή στο φρενάρισμα.

Σχεδιασμένο στο Centro Stile στο Τορίνο, το νέο Fiat 124 Spider «δανείζεται» στοιχεία από το πρωτότυπο 1966 Spider, το οποίο ευρέως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα Fiat όλων των εποχών. Εξωτερικά, το 124 ξεχωρίζει από τις καλά ισορροπημένες διαστάσεις του και την σπορτίφ αναλογία μεταξύ καμπίνας και καπό. Ιδιαίτερο στοιχείο της εξωτερικής εμφάνισης είναι οι χαρακτηριστικοί προβολείς LED εμπρός και πίσω, με τους δεύτερους να περικλείουν με χαρακτηριστικό τρόπο το χρώμα του αμαξώματος.

Η υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει χειροκίνητα, ενώ σύμφωνα με την Fiat, η όλη διαδικασία γίνεται με εύκολο τρόπο και χρειάζεται ελάχιστη δύναμη και μία κίνηση του χεριού. Αυτή η λύση εξοικονομεί βάρος, καθώς εξαλείφει την ανάγκη ηλεκτρικού συστήματος υποβοήθησης. Όταν χρησιμοποιούνται οι μοχλοί κλειδώματος για το άνοιγμα ή κλείσιμο της οροφής, τα παράθυρα χαμηλώνουν αυτόματα 140 χλστ. από την πλήρη όρθια θέση τους, και έτσι το άνοιγμα της οροφής γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

Get it on Google Play Download on the App Store