Τι ισχύει για τις καλύψεις ζημιών από φυσικά φαινόμενα;

Μεταξύ των καλύψεων που πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο, είναι και οι ζημιές από φυσικά φαινόμενα, αφού το επιπλέον κόστος είναι χαμηλό, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να γίνουν απρόσμενες ζημιές στο αυτοκίνητο εξ ουρανού. Ακόμα και το καλοκαίρι έχει τύχει να συμβεί ξαφνικά χαλαζόπτωση και να γίνουν ζημιές σε αυτοκίνητα, ή ακόμα και πλημμύρες μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τι καλύπτουν οι καλύψεις από φυσικά φαινόμενα;

Στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου που περιλαμβάνεται και κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα, καλύπτονται οι ζημιές που προκαλούνται άμεσα από καταιγίδα ή και θύελλα, από πλημμύρα, από χαλάζι ή χιόνι καθώς επίσης και από τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου και σεισμό. Ειδικά σε αυτή την απαραίτητη κάλυψη ορίζεται ότι δεν καλύπτουν μηχανικές βλάβες καθώς και κάθε είδους ζημιές που έχουν ως αιτία τον παγετό.

Πως μπορεί να αποζημιωθεί κανείς από χαλάζι, πλημμύρα κ.ο.κ.;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης, είναι να προσκομίσει ο ασφαλισμένος στην Εταιρία πιστοποιητικό της Ε.Μ.Υ., από το οποίο να προκύπτουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ημερομηνία και ώρα του καλυπτόμενου ζημιογόνου γεγονότος, στην περιοχή που αυτό συνέβη.

Πηγή: Anytime

Get it on Google Play Download on the App Store