Νέο Ford Kuga και με κινητήρα ντίζελ 1.5 λτ. 120 ίππων

Η Ford αναβαθμίζει σημαντικά και σε όλους τους τομείς το SUV μοντέλο της Kuga, το οποίο διαθέτει αλλαγές στο σχεδιασμό, νέες τεχνολογίες και στοιχεία εξοπλισμού, καθώς και νέους κινητήρες στη γκάμα.


Ξεκινώντας από το αμάξωμά του, φέρει νέα στιλιστικά στοιχεία που παραπέμπουν στο μεγαλύτερο SUV της Ford, το Edge. Το εμπρός άκρο είναι πιο κομψό μέσω των ανασχεδιασμένων φωτιστικών σωμάτων, μάσκας και προφυλακτήρα, ενώ ανάλογες αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου διαμέτρου 17, 18 και 19 ιντσών και δύο νέα χρώματα (Guard Grey και Copper Pulse). Διαθέσιμες για πρώτη φορά είναι η σπορτίφ σε εμφάνιση και οδηγικά χαρακτηριστικά έκδοση Kuga ST-Line, όπως και η πιο πολυτελής Kuga Vignale.

Αλλαγές συναντώνται και στο εσωτερικό του ανανεωμένου Kuga, όπου ξεχωρίζουν το νέο τιμόνι και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού. Μαζί με το πιο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με την οθόνη αφής των 8 ιντσών και τα λιγότερα χειριστήρια, έχει βελτιωθεί η εργονομία και η συνδεσιμότητα του οδηγού.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού έχουν προστεθεί πολλά σύγχρονα συστήματα όπως είναι Perpendicular Parking που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν σε παράλληλες αλλά και κάθετες θέσεις στάθμευσης, το Cross Traffic Alert που προειδοποιεί τον οδηγό καθώς εξέρχεται από ένα κάθετο χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση αυτοκινήτων πίσω τους και το Park-Out Assist που βοηθά τον οδηγό γυρνώντας αυτόματα το τιμόνι καθώς εξέρχεται από παράλληλο χώρο στάθμευσης. Βελτιωμένο είναι και το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, που τώρα λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα (αντί για 30 χλμ./ώρα που ίσχυε μέχρι τώρα).

Στους κινητήρες του ανανεωμένου Kuga νέα προσθήκη αφορά τον πετρελαίου 1.5 λτ. TDCI 120PS με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο και κίνηση εμπρός (κατανάλωση από 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 115 γρ./χλμ.), ο οποίος αντικαθιστά τον 2.0 λτ. TDCi 120PS. Επίσης, υπάρχουν οι ντίζελ 2.0 λτ. TDCi 150PS και 2.0 λτ. TDCi 180PS AWD. Στους βενζίνης περιλαμβάνονται ο 1.5 λτ. EcoBoost 120PS και ο 1.5 λτ. EcoBoost 180PS AWD.

Το λανσάρισμα του ανανεωμένου Kuga στη χώρα μας, θα γίνει στις αρχές του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store