Νέο Ford Fiesta σε τέσσερις εκδόσεις και σε crossover!

Αποκαλύφθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας, το νέο 7ης γενιάς Ford Fiesta, το οποίο άλλαξε σημαντικά σε σχεδίαση από το υπάρχον μοντέλο, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του εμφανίζεται και σε έκδοση crossover.


Φέτος το Fiesta γιορτάζει 40 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου Fiesta το 1976, ενώ αποτελεί ένα από τα best seller μικρά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, εδώ και πολλά συνεχόμενα έτη. Η διάθεση του νέου Fiesta θα αργήσει να γίνει, αφού στη χώρα μας το λανσάρισμά του είναι προγραμματισμένο να γίνει προς τα τέλη του 2017.

Εξωτερικά διακρίνεται για το πιο στρογγυλεμένο εμπρός άκρο του και τη μικρότερη μάσκα, στο πλάι ξεχωρίζει το τοξοειδές σχήμα των παραθύρων και το έντονο νεύρο ψηλά στις πόρτες, ενώ πίσω διαθέτει πλέον οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα και όχι κάθετα. Στο Fiesta Active crossover, την πιο περιπετειώδη εμφάνισή του τονίζουν τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, οι ποδιές στους προφυλακτήρες και στα μασπιέ, καθώς και οι ράγες οροφής.

Εκτός από το Fiesta Active crossover, την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν το σπορτίφ ST-Line, το στιλάτο Titanium και το πιο πολυτελές -και για πρώτη φορά- Fiesta Vignale.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Ford Fiesta ντίζελ 1.5 TDCi 95PS

Τελείως διαφορετικό είναι το εσωτερικό του νέου Fiesta σχεδιαστικά, για το οποίο η Ford αναφέρει ότι είναι εργονομικό, κομψό, εφοδιάζεται με αναδιπλούμενη οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Ford SYNC 3 και για πρώτη φορά σε Fiesta και Ford θα εξοπλίζεται με ηχοσύστημα B&O PLAY.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost εξελίχθηκε ακόμα πιο πολύ από τους μηχανικούς της Ford και είναι ο πρώτος 3λύλινδρος με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου για ακόμα καλύτερη οικονομία σε καύσιμο και μείωση των εκπομπών ρύπων. Η διαδικασία γίνεται σε μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο Fiesta δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store