Ford GT: Τα επίσημα στοιχεία του νέου supercar

H Ford έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αρκετά από τα επίσημα στοιχεία του νέου GT που τα κρατούσε σαν… επτασφράγιστο μυστικό, με το νέο supercar να εφοδιάζεται με biturbo 3.5 λίτρων V6 κινητήρα βενζίνης της σειράς EcoBoost, ο οποίος προσφέρει 650 άλογα ισχύος στις 6.250 σ.α.λ. και ροπή 745 Nm στις 5.900 σ.α.λ., με το 90% αυτής να είναι διαθέσιμη μόλις από τις 3.500 σ.α.λ.


Το βάρος έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα στα 1.385 κιλά, προσφέροντας μια πολύ καλή αναλογία 2,13 κιλών ανά ίππο. Ιδιαίτερα δουλειά έχει γίνει στην αεροδυναμική του αμαξώματος, με στόχο από τη μία να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατανάλωση, αλλά κυρίως να ενισχυθούν τα οδικά χαρακτηριστικά του Ford GT και οι επιδόσεις. Ήδη, η Ford ανακοινώνει ότι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 347 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Εντυπωσιακός ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του Ford GT (+videos)

Θέλοντας μάλιστα να δείξει τις ικανότητες του νέου GT, η Ford ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο έχει καταφέρει να σημειώσει έναν πολύ καλό χρόνο στην πίστα Calabogie Motorsports Park στον Καναδά (2:09.8), όντας γρηγορότερο από ανταγωνιστές του όπως η McLaren 675LT (2:10.8) και η Ferrari 458 Speciale (2:12.9) με τον ίδιο οδηγό πίσω από το τιμόνι.

Εμείς, να θυμίσουμε ότι το νέο Ford GT είναι ένα πισωκίνητο supercar, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και carbon μονοκόκ πλαίσιο, που ενσωματώνει ατσάλινο rollcage. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.

Δείτε ακόμα: Το πρώτο Ford GT βγήκε από την παραγωγή (+video)

Η Ford θα παράγει το νέο GT σε μόνο 1.000 μονάδες, 250 ανά χρόνο για τα επόμενα 4 χρόνια, με την παραγωγή του να έχει ήδη ξεκινήσει στο Οντάριο του Καναδά. Τα 500 αυτοκίνητα των πρώτων 2 ετών έχουν πωληθεί, ενώ για τα υπόλοιπα 500 αναμένεται η Ford να τα θέσει προς διάθεση στους ενδιαφερόμενους από το 2018.


Get it on Google Play Download on the App Store