Το οικονομικό νέο Ford Transit Connect

Η Ford ανακοίνωσε ότι το νέο Ford Transit Connect που θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά θα προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία απόδοση καυσίμου, με το Transit Connect ECOnetic να καταναλώνει 4,0 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 105 γρ./χλμ. –βελτίωση 34% έναντι του τρέχοντος μοντέλου.

Με τον 1.6 Duratorq TDCi diesel 95 PS της Ford, το Transit Connect ECOnetic προσφέρει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες σε όλη την Ευρώπη να μειώσουν δραστικά το λειτουργικό κόστος, επιτυγχάνοντας κορυφαία οικονομία με μειώσεις μέχρι 1.750 Ευρώ στους λογαριασμούς καυσίμου σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της κατηγορίας μέσα σε μία τετραετία.

Το νέο Transit Connect είναι επίσης το πρώτο van της Ford που διατίθεται με τον πολύ αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost, δύο φορές νικητή του τίτλου Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς, ο οποίος προσφέρει την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία  5,6 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 μόλις 129 γρ./χλμ.

Στις εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου προστίθενται μειώσεις από τα τακτικά σέρβις και τις εργασίες συντήρησης, ώστε να διασφαλίζεται ένα σημαντικά βελτιωμένο κόστος ιδιοκτησίας για τους κατόχους του νέου Transit Connect.

«Οι χρήστες / ιδιοκτήτες van επιδιώκουν πάντα την οικονομία και το νέο Transit Connect κάνει πραγματικό άλμα στη μείωση του κόστους εκεί που είναι πιο επώδυνο – στο σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμου,» δήλωσε ο Stephen Lesh, chief program engineer του Transit Connect, Ford Ευρώπης. «Με τις κορυφαίες επιδόσεις των κινητήρων diesel αλλά και των βενζινοκινητήρων του, είμαστε σίγουροι ότι το νέο Transit Connect van θα είναι ευπρόσδεκτο τόσο από τις μικρές επιχειρήσεις όσο και από τους μεγαλύτερους στόλους οχημάτων.»

Το Transit Connect ECOnetic έχει βελτιστοποιηθεί με γνώμονα τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών πολύ χαμηλών εκπομπών CO2 της Ford, όπως Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter και Smart Regenerative Charging.

?λλα μέτρα αύξησης της απόδοσης είναι η βελτιστοποιημένη κλιμάκωση σχέσεων, με 4,0% μακρύτερη σχέση τελικής μετάδοσης και η τοποθέτηση ενός σταθερού περιοριστή ταχύτητας 100 km/h (προαιρετικά διατίθενται και άλλοι σταθεροί και ρυθμιζόμενοι περιοριστές ταχύτητας).

Οι τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου της Ford διατίθενται ευρέως σε όλη τη γκάμα του νέου Transit Connect van. Ένα ειδικό πακέτο οικονομίας καυσίμου – με Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter και Smart Regenerative Charging – τοποθετείται στάνταρ στα μοντέλα 1.0 EcoBoost και προαιρετικά στις εκδόσεις 75 PS και 95 PS του 1.6 Duratorq diesel. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν επίσης βελτιωμένης Electric Power Assisted Steering της Ford, δείκτη σχέσης κιβωτίου και το σύστημα πληροφόρησης οδηγού Ford EcoMode.

Το κομψό, νέο Transit Connect σχεδιάστηκε με σκοπό να θέσει νέα πρότυπα στην ικανότητα μεταφοράς φορτίων, το κόστος ιδιοκτησίας και την αξιοπιστία στην κατηγορία του. Το Transit Connect που διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό και μακρύ μεταξόνιο προσφέρει έναν ευρύχωρο και πρακτικό χώρο φόρτωσης με συνολικούς όγκους 3,0 κ.μ. και 3,7 κ.μ. (SAE – με πλήρες διαχωριστικό τοποθετημένο) και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως 1000 kg. Η Ford θα προσφέρει εκδόσεις Van, Double-Cab-in-Van και Kombi. Οι παραδόσεις του νέου Transit Connect van προγραμματίζονται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2013. 

Get it on Google Play Download on the App Store