Νέο Ford S-MAX σε εκδοχή παραγωγής

Από τα σημαντικότερα μοντέλα που παρουσίασε η Ford στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ήταν το S-MAX Concept (μαζί με το Mondeo Vignale), που δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στα δύο επόμενα χρόνια ή και νωρίτερα. Εξωτερικά, όπως μπορούμε να δούμε και από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες, το νέο δεύτερης γενιάς μεγάλο πολυχρηστικό μοντέλο της Ford θα μοιάζει μπροστά σε μεγάλο βαθμό με το ανανεωμένο Fiesta. Έτσι θα διακρίνεται από την σφηνοειδή εμφάνιση με τη μεγάλη μάσκα αλά Aston Martin, τα ευμεγέθη τριγωνικά φωτιστικά σώματα και το καπό με τα τονισμένα νεύρα.

Όπως και στο υπάρχον S-MAX, έτσι και στο νέο θα υπάρχουν πολλές γυάλινες επιφάνειες, ωστόσο η οροφή θα είναι χαμηλότερη και θα χαρίζει στο αυτοκίνητο πιο δυναμική εικόνα. Πίσω τα φωτιστικά σώματα με το κόκκινο – λευκό κάλυμμα θα έχουν παραπλήσιο σχήμα με τα μπροστινά και η μεγάλη σε άνοιγμα πόρτα μαζί με το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης θα διευκολύνουν την φορτοεκφόρτωση των αποσκευών.

Στο εσωτερικό η σχεδίαση θα είναι πιο μινιμαλ προς όφελος της εργονομίας, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη συνδεσιμότητα μέσω του Ford SYNC και του MyFord Touch. Παράλληλα, στον 7θέσιο θάλαμο των επιβατών οι φιλοξενούμενοι θα απολαμβάνουν περίσσιες ανέσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το εξαιρετικά ευρύχωρο υπάρχον S-MAX.

Για την κίνηση του νέου S-MAX θα υπάρχει και ο νέος EcoBoost των 1.5 λίτρων με απόδοση γύρω στους 180 ίππους, ο οποίος θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στο νέο Mondeo. 

Get it on Google Play Download on the App Store