Νέο 5θυρο Ford Ka μέχρι το 2015

Με το νέο Ford Ka Concept η εν λόγω φίρμα δείχνει τις προθέσεις της για ένα πρακτικό όχημα πόλης με σύγχρονη τεχνολογία από μεγαλύτερα μοντέλα όπως SYNC με Voice Control & AppLink, και MyFord Dock που αποθηκεύει, εγκαθιστά και φορτίζει τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης (satnavs), αλλά με οικονομικό χαρακτήρα στην αγορά και στην κτήση.

Το νέο Ford Ka θα μπει στην παραγωγή μέσα στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια και αναμένεται να μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το εικονιζόμενο πρωτότυπο μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βαρκελώνη, ενώ δεν έχει καμία ομοιότητα με το υπάρχον Ford Ka. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διαθέτει 5θυρο αμάξωμα, βάζοντας την πρακτικότητα σε πρώτη μοίρα παρά το trendy στιλ, ενώ από πλευράς κινητήρων ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο 3κύλινδος EcoBoost του 1.0 λίτρου.

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια Ka από το 1996 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά και η εταιρία προβλέπει ότι σε όλο τον κόσμο, η κατηγορία μικρών αυτοκινήτων θα αυξηθεί κατά 35%, από 4 εκατομμύρια μονάδες που ήταν το 2012 σε 6,2 εκατομμύρια μέχρι το 2017.

«Το Ka Concept βασίζεται στην τεχνογνωσία της Ford στα μικρά αυτοκίνητα και στην επιτυχία της να προσφέρει τα σχεδιαστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά που θα αναζητούν μελλοντικά οι πελάτες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Odell, executive vice president της Ford, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική. «Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιθυμούν να μεταφέρουν άνετα τις υπηρεσίες που παρέχουν οι κινητές συσκευές τους από το σπίτι, στο αυτοκίνητο και στο χώρο εργασίας τους και το Ka Concept επιβεβαιώνει ότι η εφαρμογή της απαιτούμενης τεχνολογίας  επεκτείνεται σε ένα προσιτό μικρό αυτοκίνητο».

Get it on Google Play Download on the App Store