Νέο Ford Mondeo από 1.0 EcoBoost, Hybrid και τετρακίνητο


Την πλήρη γκάμα των κινητήρων του νέου Mondeo, ανακοίνωσε η Ford, το οποίο περιλαμβάνει νέους βενζίνης και ντίζελ, καθώς και για πρώτη φορά υβριδικό σύνολο και τετρακίνητο. Πιο αναλυτικά, στη βάση τοποθετείται ο βραβευμένος 1.0 EcoBoost 125 PS με εκπομπές CO2 119 γρ./χλμ. (αρχές του 2015), κατόπιν τοποθετείται ο 1.5 EcoBoost με 160 ίππους και 134 γρ./χλμ. CO2 και ψηλότερα υπάρχει ο 2.0 EcoBoost με 203 PS και 240 PS.

Στους ντίζελ ο αρχικός κινητήρας είναι ο 1.6 ECOnetic με εκπομπές CO2 μόλις 94 γρ./χλμ. και κατόπιν υπάρχει ο αναβαθμισμένος 2.0 TDCi με τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και απόδοση 150 και 180 ίππων, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι με το σύστημα αυτόματης τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive. Νέος είναι ο 2.0 TDCi με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο twin-turbo, με 210 ίππους και 450 Nmροπής.

Για πρώτη φορά το Mondeo θα διατίθεται και με υβριδικό σύνολο, το οποίο περιλαμβάνει 2.0 λτ. κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με εκπομπές CO2 μόλις 94 γρ./χλμ. Παράλληλα το νέο Mondeo Hybrid θα είναι το πρώτο Ford Hybrid Electric Vehicle που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βαλένθια στην Ισπανία, μαζί με τα βενζίνης και ντίζελ.

Το νέο Mondeo εφοδιάζεται και με προηγμένης τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, όπως είναι της ανίχνευσης πεζού που μειώνει δραστικά το ενδεχόμενο σύγκρουσης σε ταχύτητες έως 80 χλμ./ώρα. Επιπλέον μπορεί να εξοπλιστεί με το Active Park Assist, για αυτόματο παρκάρισμα σε κάθετες και οριζόντιες θέσεις στάθμευσης, το Adaptive Front Lighting System που ρυθμίζει την γωνία και ένταση των εμπρός προβολέων αυτόματα και το Active City Stop για την αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα. 

Get it on Google Play Download on the App Store