Νέα Shelby GT350R Mustang 500+ ίππων από την Ford


Μαζί με το πολύ δυναμικό νέο πρωτότυπο Ford GT, η «μπλε οβάλ» παρουσιάζει στο Ντιτρόιτ και τη νέα κορυφαία έκδοση του Mustang, την Shelby GT350R Mustang, για την οποία αναφέρει ότι διαθέτει τα πιο αγωνιστικά από ποτέ χαρακτηριστικά, αλλά για νόμιμη χρήση δρόμου. Το λανσάρισμα της κορυφαίας Mustang θα γίνει στις Η.Π.Α. αργότερα μέσα στο έτος, ενώ φέρει πολλές διαφορές και αλλαγές από τα υπόλοιπα πιο νορμάλ μοντέλα.

Εξωτερικά η νέα Shelby GT350R Mustang διαθέτει ακόμα πιο αγριεμένη και μυώδη εμφάνιση μέσω την προσθήκης των αεροδυναμικών βοηθημάτων (πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα), των αεραγωγών στο καπό και φτερά, των προσθηκών στα μασπιέ κ.λπ. Επίσης εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες 19 ιντσών από ανθρακόνημα, μειώνοντας έτσι το βάρος (5,9 κιλά λιγότερα ανά τροχό συγκριτικά με τις αλουμινίου) και βελτιώνοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Συνολικά η Shelby GT350R Mustang ζυγίζει πάνω από 60 κιλά λιγότερα από την Shelby GT350 Track Pack χάρη και στην αφαίρεση του πίσω καθίσματος, του air condition, του ηχοσυστήματος, της μοκέτας και της κάμερας οπισθοπορείας. Ωστόσο, η Ford προσφέρει το προαιρετικό Electronics Package με όλες τις ανέσεις.

Αλλαγές φέρει και η ανάρτηση με την χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και τις πιο αγωνιστικές ρυθμίσεις, ενώ διαφορετικές είναι και οι αντιστρεπτικές δοκοί. Ο νέος κινητήρας των 5.2 λτ. είναι ο πρώτος V8 παραγωγής της Ford με επίπεδο στροφαλοφόρο, μια αρχιτεκτονική που συναντάται σε αγωνιστικά αυτοκίνητα ή supercars. Παράλληλα είναι ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός κινητήρας της Ford με απόδοση άνω των 500 ίππων και 542 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης Torsen, ιδανικά ρυθμισμένο για μέγιστη δυνατή πρόσφυση στις στροφές και στις επιταχύνσεις στις ευθείες.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store