Νέο Ford Galaxy με 7 θέσεις και 1.5 EcoBoost (+video)

Η Ford αποκάλυψε σήμερα το νέο Galaxy, ένα ευρύχωρο, βελτιωμένο και τεχνολογικά προηγμένο 7θέσιο MPV. Σχεδιαστικά είναι πιο κομψό από ποτέ άλλοτε κυρίως στο εμπρός άκρο του αμαξώματος, ενώ μοντέρνο, πλήρως εξοπλισμένο είναι το πολύ πρακτικό και ευρύχωρο εσωτερικό.


Στο νέο Galaxy ο χώρος επιβατών και αποσκευών μεγιστοποιείται ευκολότερα από ποτέ. Από ένα πάνελ ελέγχου στον πίσω χώρο αποσκευών και τα πέντε καθίσματα -της 2ης και 3ης σειράς- αναδιπλώνονται με ένα μπουτόν. Το πάνελ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη ανύψωση των καθισμάτων της 3ης σειράς, πρωτιά για την κατηγορία. Επιπλέον, τα Ford Multi-Contour Seats εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ Active Motion είναι σχεδιασμένα για να μειώνουν την μυϊκή κόπωση κυρίως σε πιο μακρινά ταξίδια.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Galaxy προσφέρεται στην αρχική έκδοση με τον 1.5 EcoBoost 160 PS και κατόπιν με τον ισχυρότερο 2.0 EcoBoost 240 PS. Στους ντίζελ υπάρχει ο και ο νέος 2.0 TDCi Bi-turbo 210 PS και 450 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Ο αναβαθμισμένος 2.0- TDCi προσφέρεται με 120 PS, 150 PS και 180 PS, έχοντας αναθεωρημένο μπλοκ, νέα κυλινδροκεφαλή και χαρτογράφηση ψεκασμού καυσίμου.

Αναβαθμισμένο είναι το νέο Galaxy και στο δρόμο, στο οποίο η σχεδίαση της πίσω ανάρτησης integral link περιλαμβάνει αλουμινένιους κάτω βραχίονες ελέγχου που μειώνουν το βάρος κατά 2 κιλά. Οι αποσβεστήρες και τα ελατήρια είναι ρυθμισμένα ειδικά για το Galaxy, ενώ εξακολουθεί να προσφέρεται το Continuous Control Damping που προσαρμόζει την ανάρτηση με ρυθμίσεις πλαισίου «comfort», «normal» και «sport» με κριτήριο την άνεση, την κανονική ή τη σπορ συμπεριφορά. Επίσης εφοδιάζεται με το νέας τεχνολογίας σύστημα διεύθυνσης Ford Adaptive Steering.

Πάρα πολλά είναι τα νέα συστήματα τεχνολογίας που βοηθούν τον οδηγό, ενώ μειώνουν της πιθανότητες μιας πρόσκρουσης. Ορισμένα από αυτά επιγραμματικά είναι τα Intelligent Speed Limiter, το Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, το Adaptive Front Lighting System, το Cross Traffic Alert, η Front Split View Camera, τα Blind Spot Information System, Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid, Driver Alert κ.α.

Παρακολουθείστε παρακάτω τη «μαγική»  αποκάλυψη του νέου Galaxy:

Get it on Google Play Download on the App Store