Νέο Ford Fiesta ντίζελ 1.5 TDCi και με πολλές αναβαθμίσεις

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι το Fiesta θα διατίθεται με νέα χρώματα, σημαντικά αναβαθμισμένο στυλ και εξοπλισμό και περισσότερες επιλογές κινητήρων για διαφορετικές εκδόσεις. Επίσης, το Fiesta ECOnetic εφοδιάζεται τώρα με τον 1.5 TDCi diesel της Ford (αντικαθιστά τον 1.6 TDCi) και πετυχαίνει κατανάλωση 3,2 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 82 γρ./χλμ.


Οι νέες αποχρώσεις που διατίθενται για το Fiesta είναι: Magnetic (σκούρο μεταλλικό γκρι), Candy Red (κόκκινο) και Silver Silk, (σατινέ μεταλλική γκρι-ασημί). Η Ford έχει επεκτείνει επίσης τη γκάμα στιλάτων μοντέλων της Fiesta Red & Black Edition συμπεριλαμβάνοντας τον κινητήρα 1.5 TDCi 95 PS diesel. Ο 1.0 EcoBoost 140 PS που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμος μόνο για τα Fiesta Red και Black Edition, θα προσφέρεται επίσης με τις εκδόσεις Titanium και Sport.

Η έκδοση Fiesta Trend προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα με προβολείς αλογόνου (projector) και φώτα ημέρας LED, ενώ αναβαθμίζει τα επίπεδα ποιότητας και άνεσης στηνκαμπίνα με δερμάτινο τιμόνι και χειρόφρενο.Το Fiesta Titanium αποκτά χρωμιωμένο κάτω αεραγωγό, νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 16 ιντσών και νέες ταπετσαρίες καθισμάτων με μοντέρνες εκρού λεπτομέρειες και ασορτί ραφές για το τιμόνι, το κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, το χειρόφρενο και τα πατάκια. Για μερικές εξωτερικές αποχρώσεις, οι πελάτες του Fiesta Sport μπορούν να παραγγείλουν διαφορετικό χρώμα οροφής.

Η Ford έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 για το Fiesta ECOnetic κατά 16 γρ./χλμ. από το 2008 που το μοντέλο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά. Ο νέος κινητήρας 1.5 TDCi υιοθετεί βελτιστοποιημένη σχεδίαση θαλάμου καύσης και υπερσυμπιεστή / σύστημα ψεκασμού καυσίμου τελευταίας τεχνολογίας μαζί με:

  • Auto‑Start‑Stop
  • Smart Regenerative Charging, που μειώνει τη φθορά του κινητήρα μετατρέποντας επιλεκτικά τον εναλλάκτη σε γεννήτρια και φορτίζοντας τη μπαταρία όταν το όχημα ρολάρει και φρενάρει
  • Πεντάρι κιβώτιο με βελτιστοποιημένη κλιμάκωση σχέσεων
  • Ελαστικά με κύλιση χαμηλής αντίστασης 
  • Βελτιωμένη αεροδυναμική αμαξώματος και κάτω τμήματος

Άλλες τεχνολογίες του Fiesta είναι σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητικό έλεγχο και Emergency Assistance, και το Active City Stop.

Get it on Google Play Download on the App Store