Οι ζάντες από ανθρακόνημα της Ford Shelby GT350R Mustang

Η Ford παρουσιάζει περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρώτες ευρείας παραγωγής ζάντες από ανθρακόνημα, με τις οποίες εξοπλίζει την πανίσχυρη Shelby GT350R Mustang. Πληροφοριακά, μόνο η εταιρεία κατασκευής supercars Koenigsegg προσφέρει προαιρετικά ανθρακονημάτινες ζάντες.


Σχεδιασμένες από την Ford και τον προμηθευτή από την Αυστραλία Carbon Revolution, οι ζάντες αυτές έχουν εξελιχθεί και δοκιμαστεί με τα υψηλότερης ποιότητας υλικά για να αντέχουν στα χτυπήματα, στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και στα χημικά καθαριστικά προϊόντα. Το βάρος κάθε μίας ζάντας ανέρχεται στα 8,1 κιλά, όταν μια αντίστοιχη ζάντα από αλουμίνιο ζυγίζει 14,9 κιλά, που σημαίνει ότι από μια τετράδα η συνολική μείωση βάρους είναι της τάξεως των 27,2 κιλών. Έτσι εξασφαλίζεται σημαντική μείωση της αναρτώμενης μάζας στους τροχούς προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης. Παράλληλα είναι πιο άκαμπτες από τις ζάντες αλουμινίου και βελτιώνουν περεταίρω στην αίσθηση του τιμονιού.

Οι εν λόγω ζάντες διαθέτουν και μια ειδική πολύ λεπτή κεραμική επικάλυψη για να τις προστατεύει από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των 900 βαθμών Κελσίου που μπορούν να αναπτύξουν τα πολύ ισχυρά φρένα της Shelby GT350R Mustang σε συνεχή καταπόνηση.

Get it on Google Play Download on the App Store