Νέο μεγάλο SUV Ford Edge ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Η Ford ανακοίνωσε την πρεμιέρα του ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέου, μεγάλου SUV Edge στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, καθώς και τα πλάνα της για το λανσάρισμα πέντε ολοκαίνουργιων ή ανανεωμένων SUV μοντέλων τα επόμενα τρία χρόνια. Προς τα τέλη του έτους θα αναβαθμίσει το Kuga και το νέο μικρό SUV EcoSport, ενώ στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσει η διάθεση του Edge.


Το νέο Edge θα εφοδιάζεται στάνταρ με την εξελιγμένη τετρακίνηση Intelligent AWD της Ford, η οποία μετά μετρά κάθε 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου την πρόσφυση των τροχών και μεταφέρει με ομαλό τρόπο της κίνηση από τους μπροστινούς τροχούς και στους πίσω. Το σύστημα αυτό AWD προσφέρεται επιπλέον στο Kuga, στα νέα Galaxy, Mondeo, S-MAX και στο Transit.

Το μήκους 4.814 χλστ., πλάτους 2.188 χλστ., ύψους 1.739 χλστ. και με μεταξόνιο 2.850 χλστ. νέο Edge, θα είναι διαθέσιμο με το ντίζελ κινητήρα 2.0 TDCi σε δύο εκδόσεις ισχύος, 180 και 210 ίππων. Η μετάδοση σε όλους τους τροχούς θα γίνεται μέσω μηχανικό 6τάχυτου κιβωτίου ή αυτόματου επίσης 6 ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store