Νέο βαρέων – βαρών pick up Ford F-Series Super Duty

Η Ford παρουσίασε το νέο pick-up μοντέλο F-Series Super Duty, το οποίο αποτελεί επί σειρά ετών το best seller μοντέλο στην κατηγορία του στις Η.Π.Α. και περιλαμβάνει τα μοντέλα F-250, F-350 και F-450. Παράλληλα, να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του 2014 λανσαρίστηκε και το πιο «light» νέο Ford F-150.


Η Ford το χαρακτηρίζει ως το πιο σκληρό, έξυπνο και ικανό Super Duty από ποτέ, αφού η νέα σειρά έρχεται με πολλές αναβαθμίσεις σε κάθε επίπεδο. Το πλαίσιο τύπου σκάλας που βασίζεται περιλαμβάνει πάνω από 95% υψηλής αντοχής ατσάλι και προσφέρει 24 φορές παραπάνω μεγαλύτερη ακαμψία από του προγενέστερου μοντέλου. Για πρώτη φορά το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έτσι ώστε να μην σκουριάζει και να είναι ελαφρύτερο. Συνολικά το νέο Ford F-Series Super Duty είναι ελαφρύτερο έως 158 κιλά από το παλαιότερο μοντέλο.

Το εσωτερικό του θυμίζει περισσότερο πολυτελές SUV παρά ημιφορτηγό, ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται από LED φωτισμός μέχρι κάμερα για το τρέιλερ, το σύστημα πολυμέσων SYNC 3, συστήματα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, cruise control που ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, αισθητήρες για τις τυφλές γωνίες κ.λπ.

Από πλευράς κινητήρων, μη φανταστείτε ότι εφοδιάζεται με τίποτα μηχανικά σύνολα 2.0 και 3.0 λτ., αλλά με θηριώδη μοτέρ, αντίστοιχα του όγκου του. Στους ντίζελ υπάρχει η επιλογή του V8 των 6.7 λίτρων, ενώ η γκάμα των βενζίνης περιλαμβάνει τους V8 των 6.2 λτ. και τον V10 των 6.8 λτ.

Get it on Google Play Download on the App Store