Audi Formula 1 το 2016; Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες για την εμπλοκή της Audi στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2016 και την αποχώρησή της από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM και το 24ωρο Le Mans. Ανεπίσημες πληροφορίες από τα εσωτερικά της Audi αναφέρουν ότι δέχεται εσωτερικές πιέσεις να αφήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στην αδελφή Porsche, ενώ πιθανός χορηγός για την F1 θα είναι η Red Bull.

Το 2013 η Audi ήταν πολύ κοντά στο να εισέλθει στην F1, ωστόσο τα σχέδια ματαιώθηκαν λόγω της αλλαγής των κανονισμών με την εισαγωγή των V6 τούρμπο κινητήρων. Από τις αρχές του 2014, η Audi φέρεται ότι εξελίσσει ένα νέο 1.6 λτ. V6 turbo κινητήρα για την F1, ενώ το αμάξωμα πιθανώς θα προέλθει από την Red Bull Racing. Άλλωστε η Audi έχει στενούς δεσμούς συνεργασίας με την Red Bull, η οποία ήταν για καιρό χορηγός της στο DTM.

Ωστόσο για αυτές τις φημολογίες η Audi απάντησε μέσω facebook ως εξής πριν από λίγες ώρες: «Η Audi στη Formula 1; Αυτές οι φήμες συνεχίζουν να εμφανίζονται με συχνότητα εδώ και χρόνια. Είναι καθαρή κερδοσκοπία και πάλι αυτή τη φορά και χωρίς βάσεις. Είμαστε δεσμευμένοι προς την FIA WEC, DTM και GT racing. Το 2015 θα προσθέσουμε το Audi TT Sport Cup στο πρόγραμμά μας.» 

Πηγή φωτογραφίας: fourtitude.com

Get it on Google Play Download on the App Store