«Χρυσή» η Κατερίνα Στεφανίδη

Με εμφανή συγκίνηση στα μάτια της, ανέβηκε η «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη στο βάθρο του Ρίο, στις 2.20 τα ξημερώματα της Κυριακής, για την απονομή του μεταλλίου, η οποία, ως γνωστόν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θριάμβευσε στον τελικό του επί κοντώ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην 31η Ολυμπιάδα.

Για χάρη της ακούστησε για ακόμη μία φορά στη διοργάνωση ο εθνικός μας ύμνος με την ελληνική σημαία αυτη τη φορά να κρεμιέται στον πιο ψηλό ιστό, κάνοντας τους απανταχού Έλληνες να νιώσουν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας γι′ αυτό το «χρυσό» κορίτσι. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Ελλάδα λαμβάνει τέτοια θέση σε επίπεδο γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρώτη παρέλαβε το μετάλλιό της η χάλκινη στο επί κοντώ, Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία, ακολούθησε η απονομή της Αμερικανίδας Σάντι Μόρις, που έδωσε μεγάλη μάχη με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια για την πρωτιά, με τελευταία και… καλύτερη τη Στεφανίδη, που δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή της κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που, όπως είναι φυσικό έλαμπε από τη χαρά της, μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Ιρένα Σεβίσκα από την Πολωνία, εν μέσω αποθέωσης για την Στεφανίδη από το κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Ρίο, δείγμα της αναγνώρισης προς το προσωπό της για τον «άθλο» της στη βραζιλιάνικη διοργάνωση.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η… σούπερ Κατερίνα θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης της 31ης Ολυμπιάδας, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα Δευτέρας στις 02.00 ώρα Ελλάδας.

Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store