Κ. Μητσοτάκης: Ανήθικος και επικίνδυνος ο Τσίπρας

Ανήθικο και επικίνδυνο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του», ενώ τον κάλεσε, «αν αναζητεί διέξοδο, να το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια, χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είναι «ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους».

«Αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη, τους μακροχρόνια άνεργους και τους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν πληρώνει τις οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες.

«Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να λαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «για άλλη μια φορά παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια», καθώς και ότι «με τους πολιτικούς τους τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα, θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες των πολιτών». Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει ήδη αρκετή ζημιά στη χώρα.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store