Υπερψηφίστηκε ομόφωνα η τροπολογία για το ΦΠΑ στα νησιά

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και οι 259 βουλευτές που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν υπέρ.

Με την τροπολογία αναστέλλεται για το έτος 2017 η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (κατά 30%) στα νησιά των νομών Χίου, Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσου (πλην Ρόδου και Καρπάθου). Επίσης, με νομοτεχνική βελτίωση, ενσωματώθηκε και η Σαμοθράκη στα νησιά με μειωμένο ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το κόστος από την διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα εν λόγω νησιά για το 2017 εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας είχε κατατεθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ την είχαν υπογράψει επίσης ο βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος, Στάθης Παναγούλης και Γιώργος Καρράς.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store