Νέα «παιχνίδια» πάλι με το Grexit

Επανάληψη των ημερών του 2015 και επαναφορά του σεναρίου του Grexit προβλέπει η Goldman Sachs σε σχετικό σημείωμά της, θεωρώντας την 20η Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πληρωμή 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

«Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου, ενώ «όσο οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται, η αξιολόγηση δεν ολοκληρώνεται και η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται, καλό θα ήταν οι επενδυτές να «μετρήσουν» και όλα τα παραπάνω εάν ετοιμάζονται να τοποθετηθούν στο ευρώ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, καλά πληροφορημένες πηγές εντός Ευρωκοινοβουλίου δηλώνουν στο ereportaz ότι υπάρχουν φόβοι για επαναφορά των συζητήσεων περί Grexit μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αρκετοί ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας της πτώσης της δημοτικότητας της ενδεχομένως να μην ολοκληρώσει τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν εξαιρετικά ακανθώδη ζητήματα.

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω ήρθε και η δήλωση του Εxecutive Editor του Economist, Daniel Franklin, ο οποίος μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που δίνει 60% πιθανότητα στην έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικά, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται, η εν λόγω πιθανότητα αναμένεται να παραμείνει μέχρι το 2020.

Πηγή: ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store