Υπεγράφη η πώληση του ΟΛΠ στην COSCO

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (8/4/2016), στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. H συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation.

«Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασύγκροτηση και την ανάκαμψη της οικονομίας», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποδίδει μεγάλη σημασία στην τιμή που έκανε η κυβέρνηση, ορίζοντας η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Να σημειωθεί πως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί και η πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Πεκίνο.

Παρά τη σημερινή υπογραφή, απομένουν ακόμα κρίσιμες ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση μεταξύ των οποίων να περάσει τη συμφωνία από την Βουλή αλλά και να νομοθετήσει για την μετεξέλιξη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων σε πλήρως ανεξάρτητη αρχή.

πηγή: ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store