Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων καθώς και σε πεζούς σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στην Κόρινθο.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-6-2016, σε καταυλισμούς Ρομά στα Μέγαρα και στη Μάνδρα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων και τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 15 έως 23 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) ημεδαποί, συνεργοί τους.

Σημειώνεται ότι, τρία (3) ακόμη μέλη της σπείρας, συνελήφθησαν στις 27-5-2016 από αστυνομικούς του Τ.Α. Κορίνθου για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών και ένοπλων ληστειών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων (κοσμηματοπωλεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα κλπ) καθώς και σε βάρος πεζών, στην ευρύτερη περιοχής της Δυτικής Αττικής καθώς και στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, οι δράστες, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εντόπιζαν μεταμεσονύκτιες ώρες καταστήματα και με την χρήση λοστών τα παραβίαζαν αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, προϊόντα, συσκευές και άλλα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις που γινόντουσαν αντιληπτοί, ασκούσαν βία ή απειλούσαν με όπλο τα άτομα που τους αντιλαμβάνονταν, προκειμένου να διευκολύνουν την διαφυγή τους.

Επιπλέον, τα μέλη της σπείρας, προέβαιναν και σε ληστείες σε βάρος πεζών, με την απειλή όπλων και μαχαιριών, ενώ κατά τη διαφυγή τους, εγκατέλειπαν τα οχήματα τους και κατέφευγαν εντός του καταυλισμού διαμονής τους.

Ύστερα από κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσεως, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Από την έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εξήντα τρείς (63) κλοπές και επτά (7) ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πεζών στην Μάνδρα, τα Μέγαρα, τον Ασπρόπυργο και την Κόρινθο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Get it on Google Play Download on the App Store