Παγκόσμια πρεμιέρα για το πρωτότυπο Honda Civic Si (+video)

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το πρωτότυπο Honda Civic Si, το οποίο θα προσφέρεται, όταν οδηγηθεί στην παραγωγή, αποκλειστικά με σεντάν αμάξωμα.  

Το Honda Civic Si Prototype, όπως είναι η ονομασία του, είναι το μοντέλο με το οποίο η Honda επιθυμεί να γεμίσει το κενό ανάμεσα στην έκδοση Sport και στο κορυφαίο φυσικά Civic Type R.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από τις εικόνες, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με bodykit το οποίο απαρτίζεται από αεροδυναμικά βοηθήματα (σπόιλερ, πίσω αεροτομή, επιθετικότερους προφυλακτήρες) που συνοδεύονται από ζάντες 19 ιντσών και μονή, τραπεζοειδή απόληξη εξάτμισης, κεντρικά τοποθετημένη.

Δείτε επίσης: 0-270 χλμ./ώρα με Honda Civic Type R (+video)

Στο εσωτερικό του δεν έχουμε κάποιες ιδιαίτερες αλλαγές, τουλάχιστον σχεδιαστικά. Οι γραμμές της καμπίνας είναι ίδιες με αυτές των απλών εκδόσεων, μόνο που αλλάζει ο πίνακας οργάνων, η εμφάνιση του συστήματος πολυμέσων και οι ραφές σε τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και καθίσματα που είναι σε κόκκινο χρώμα. Κόκκινα είναι και τα πατάκια, τονίζοντας έτσι περισσότερο τον χαρακτήρα του εσωτερικού.

Κάτω από το καπό του Civic Si Prototype η Honda έχει τοποθετήσει τον turbo 1.5 λτ. τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα της, χωρίς όμως να ανακοινώνει επισήμως την ιπποδύναμή του. Εμείς πάντως υπολογίζουμε πως θα πρέπει να είναι κάπου στα 240 άλογα, προκειμένου να έχει και μια λογική απόσταση από το CivicType R.

Το μοτέρ συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ για το στήσιμο του η Honda διάλεξε ενεργά αμορτισέρ, επαναρίθμησε το σύστημα διεύθυνσης, ενώ έχει τοποθετήσει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Δείτε επίσης: Civic Type R VS Leon Cupra 290 VS Golf GTI Clubsport (+video)

Το καλύτερο η Honda πάντως το άφησε για το τέλος λέγοντας πως αυτό το Civic Si, όταν θα οδηγηθεί στην παραγωγή και θα πάψει να είναι ένα πρωτότυπο, θα είναι το δυνατότερο και το ικανότερο που έχει παραχθεί ποτέ!

Δείτε στο video που ακολουθεί την παρουσίαση της Honda στο Λος Άντζελες. 

Get it on Google Play Download on the App Store