Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Honda Civic Type R

Η Honda ανακοίνωσε επίσημα ότι το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του νέου Civic Type R θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λίγες ημέρες, δίνοντας τέλος στην αναμονή των απανταχού φίλων της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Civic Type R!

Σύμφωνα πάντα με την ιαπωνική φίρμα, το νέο Type R θα φέρει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του turbo 2λιτρου VTEC κινητήρα του τωρινού κορυφαίου Civic, ο οποίος αποδίδει 310 άλογα ισχύος. Στον νέο μοντέλο παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αναμένεται η ισχύς του κινητήρα να ξεπεράσει τα 320 άλογα, προσφέροντας ακόμη πιο «καυτές» επιδόσεις.

Στον τομέα της εμφάνισης, το νέο Honda Civic Type R δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με το ομώνυμο πρωτότυπο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε περιμένουμε να διατηρηθεί χωρίς μεγάλες αλλαγές η άκρως «πολεμική» εικόνα στο αμάξωμά του και το εσωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: Δες πως θα παραγγείλεις την Alfa Romeo Stelvio

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, η Honda στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα ξεκινήσει να παράγει το νέο Civic Type R στο εργοστάσιό της στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας το καλοκαίρι, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διάθεσή του στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, αλλά και -για πρώτη φορά- στη Βόρεια Αμερική.

Get it on Google Play Download on the App Store