Νέο Honda Civic Type R με 320 ίππους

Η Honda βάζει τέλος στην προσμονή μηνών παρουσιάζοντας και επίσημα το νέο Civic Type R, το οποίο όπως φαίνεται και στις εικόνες δεν έχει αποστασιοποιηθεί εμφανισιακά από την επιθετική εμφάνιση του πρωτότυπου μοντέλου που είχαμε γνωρίσει λίγο καιρό πριν.

Και στην έκδοση παραγωγής του νέου Honda Civic Type R λοιπόν συναντάμε το επιθετικό εμπρός μέρος με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και στην εισαγωγή αέρα στο καπό, ενώ στο πίσω μέρος παρέμεινε η μεγάλη αεροτομή και οι τρεις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης.

Δείτε επίσης: Ποια μάρκα φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα;

Οι ζάντες αλουμινίου είναι 20 ιντσών με ελαστικά ContiSportContact 245/30, τα φώτα είναι LED, ενώ κόκκινες λεπτομέρειες υπάρχουν στο αμάξωμα σε σπόιλερ και ζάντες.

Η ίδια επιθετική φιλοσοφία συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τα κόκκινα μπάκετ καθίσματα, τις κόκκινες λεπτομέρειες και τον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων επίσης σε κόκκινο χρώμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μηχανικά το νέο Honda Civic Type R. Το ιαπωνικό μοντέλο εφοδιάζεται με 2.0 λτ. υπερτροτφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής και για να περάσει η κίνηση στους εμπρός τροχούς συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό.

Διαβάστε ακόμη: 0-255 χλμ./ώρα με: Honda NSX vs Porsche 911 Turbo vs Nissan GT-R (+video)

Το νέο Honda Civic Type R θα έχει τρία προγράμματα οδήγησης, τα Comfort, Sport και +R (για οδήγηση στην πίστα) τα οποία ρυθμίζουν το βάρος του τιμονιού, την ανάρτηση και την απόκριση του γκαζιού, ενώ παρεμβαίνουν παράλληλα στα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας. Μάλιστα η Honda αναφέρει πως το αυτοκίνητο είναι κατά 38% πιο άκαμπτο.

Το νέο Honda Civic Type R θα κατασκευάζεται από αυτό το καλοκαίρι στην γραμμή παραγωγής της Honda στο Σουίντον της Αγγλίας, δίπλα στο Honda Civic 10ης γενιάς, ενώ θα πωληθεί και επισήμως στις Η.Π.Α. κάνοντάς το, το πρώτο Type R μοντέλο που θα πωληθεί επισήμως στην εκεί αγορά από την Honda.

Get it on Google Play Download on the App Store