Νέο Honda Civic Si 1.5 λτ. turbo με 205 ίππους (+video)

Τα νέα Honda Civic Si Coupe και Civic Si Sedan παρουσιάζονται για πρώτη φορά, λίγες μέρες πριν κάνουν πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της νέας Υόρκης και συνδυάζουν τα σπορτίφ χαρακτηριστικά με τον πιο δυνατό 1.500άρη κινητήρα.

Πιο αναλυτικά, το 1.5 λτ. turbo μηχανικό σύνολο αποδίδει 205 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και 260 Nm ροπής μεταξύ 2.100 – 5.000 σ.α.λ., έναντι 174 ίππους και 220 Nm ροπής που αποδίδει ο 1.5 VTEC TURBO στο αρχικό αμερικάνικο μοντέλο (182 ίππους και 240 Nm ροπής στο νέο ευρωπαϊκό Civic).

Δείτε ακόμα: Το καινοτόμο μοτέρ 1.5 λτ. τούρμπο της Honda (+video)

Εκτός από τον πιο δυνατό κινητήρα το Civic Si εφοδιάζεται με πιο σπορ ανάρτηση, με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, με μεγαλύτερα εμπρός φρένα, με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και με 18 ιντσών ζάντες με ελαστικά 235/40. H ανάρτηση διαθέτει πιο σφιχτά ελατήρια, πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές δοκούς (+30% εμπρός και 60% πίσω), ενισχυμένους ελαστικούς συνδέσμους και άνω βραχίονες ελέγχου από το Civic Type R. Πρόσθετα, το Civic Si εξοπλίζεται με δύο επιλογές οδήγησης, τη Normal και την Sport. Στη δεύτερη, η ανάρτηση σκληραίνει, το τιμόνι βαραίνει το πεντάλ του γκαζιού έχει πιο άμεση απόκριση.

Εκτός όμως από τις μηχανικές αλλαγές, τα Civic Si Coupe και Civic Si Sedan διαθέτουν και πιο δυναμική εμφάνιση. Αυτή ενισχύεται από την πιο επιθετική μαύρη μάσκα και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, την τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του προφυλακτήρα και τη μεγάλη πίσω αεροτομή στο κουπέ μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Δυναμώστε τον ήχο και ακούστε το νέο Honda Civic Type R (+video)

Στο εσωτερικό τον πιο σπορ χαρακτήρα των μοντέλων ενισχύουν τα τύπου μπάκετ εμπρός καθίσματα, οι κόκκινες ραφές, οι δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι και στον επιλογέα των ταχυτήτων και τα διακοσμητικά αλουμινίου.

Δείτε το νέο Honda Civic Si και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store