Νέο Honda Accord και με 1.5 turbo 192 ίππων (+video)

Η Honda αποκάλυψε την 10η γενιά του Accord, το οποίο μπορεί να μην προσφέρεται στην Ευρώπη, όμως σε αγορές όπως οι Η.Π.Α. το Accord συνεχίζει να έχει μια πολύ καλή εμπορική πορεία. Το νέο μεσαίο μοντέλο έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με πριν, ενώ για πρώτη φορά συνδυάζεται με turbo κινητήρα μικρού κυβισμού.

Ξεκινώντας με τη σχεδίασή του, η Honda προσδίδει στο Accord ένα αμάξωμα με στοιχεία και από κουπέ μοντέλα στο πίσω τμήμα του, το οποίο εφαρμόζει παράλληλα τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας στο εμπρόσθιο μέρος, παραπέμποντας στο νέο Civic.

Στο πίσω μέρος, η οροφή πέφτει πιο ομαλά πάνω στον ανασηκωμένο πίσω όγκο, ενώ τα φώτα με το πολύ μοντέρνο design θυμίζουν και πάλι αυτά του Civic. Στο πεδίο των διαστάσεων, το νέο Accord είναι πιο κοντό σε μήκος κατά 10 χιλιοστά (4,879 μέτρα), όμως έχει πιο μακρύ κατά 55 χλστ. μεταξόνιο και είναι πιο πλατύ κατά επίσης 10 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό του, η Honda αναφέρει ότι λόγω του μακρύτερου μεταξονίου των 2.830 χιλιοστών προσφέρεται πλέον περισσότερος χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Παράλληλα, έχει μεγαλώσει και το πορτ-μπαγκάζ, φθάνοντας στα καλά για την κατηγορία 473 λίτρα.

Σχεδιαστικά, οι γραμμές του ταμπλό είναι πιο σύγχρονες από πριν και εκφράζουν και τον hi-tech χαρακτήρα του Accord με στοιχεία όπως η νέα ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών για το Σύστημα πολυμέσων πάνω στην κονσόλα. Η Honda τονίζει επίσης ότι όλα τα υλικά έχουν βελτιώσει περαιτέρω τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Σημαντικός τομέας του νέου Accord αποτελεί και το καινούργιο πλαίσιο στο οποίο βασίζεται, που παρέχει καλύτερη ακαμψία, ενώ συμβάλει και στη μείωση του βάρους κατά 50 με 80 κιλά ανάλογα με την έκδοση κινητήρα. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από νέου τύπου Γόνατα ΜακΦέρσον στο εμπρόσθιο τμήμα, μαζί με πιο compact πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Πολλές αλλαγές έχουμε και στα μοτέρ, αφού για πρώτη φορά το Accord θα λάβει κινητήρα «μικρού» κυβισμού, τον προερχόμενο από το Civic 1.500άρη i-VTEC Turbo των 192 ίππων. Μαζί του θα υπάρχει και οι 2λιτρος i-VTEC Turbo των 252 ίππων. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ υπάρχει και επιλογή για αυτόματο CVT στον 1.5 ή 10τάχυτο αυτόματο για τον 2λιτρο.

Στη γκάμα του Accord θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση με 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης κύκλου Άτκινσον και 2 ηλεκτροκινητήρες. Προς το παρόν η Honda δεν ανακοινώνει τα στοιχεία (ισχύ, ροπή, καταναλώσεις κ.λπ.) της έκδοσης αυτής.

Διαβάστε ακόμα: 

Δοκιμή Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 129 PS 

Η Honda μας υπενθυμίζει τι εστί S2000 (+video) 

Νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης Euro NCAP (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store