Φανταστικό Honda Insight Type R

Η Honda παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το νέο Insight Prototype, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS), ενώ στην παραγωγή θα μπει αργότερα εντός του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Ποια είναι η ακριβότερη Alfa Romeo των 130.000 ευρώ;

Το νέο, τρίτης γενιάς Honda Insight έχει οικολογικό προφίλ, αφού διαθέτει υβριδικό κινητήρα, ο οποίος θα καταναλώνει λιγότερο από 4,7 λτ./100 χλμ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Honda, το υβριδικό σύνολο αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. κύκλου Atkinson, ένα ηλεκτρικό κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Στις περισσότερες συνθήκες το Insight λειτουργεί μόνο με την ηλεκτρική ισχύ, αντλώντας ενέργεια από τον κινητήρα (λειτουργεί ως γεννήτρια) ή από τη μπαταρία.

Πως όμως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο «πράσινο» μοντέλο της Honda, σε μια «καυτή» έκδοση Type R; Την απάντηση δίνει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi μέσω του ψηφιακά επεξεργασμένου εικονικού Insight Type R, το οποίο δείχνει αρκετά ενδιαφέρον σχεδιαστικά, όμως ποτέ δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Επιτρέπεται να «παίζεις» τα φώτα; Τι λέει ο ΚΟΚ;

Ο σχεδιαστής έβαλε νέο εμπρός προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα και σπόιλερ, τοποθέτησε μαύρη μάσκα με κόκκινο λογότυπο και το σήμα Type R και σκούρυνε τα φωτιστικά σώματα. Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν ακόμα μαύρους καθρέπτες, σπόιλερ στα μαρσπιέ, μαύρες ζάντες, μεγάλα δισκόφρενα με κόκκινες δαγκάνες και αεροτομή πίσω. Μήπως θα έπρεπε τελικά η Honda να σκεφτεί μια πιο σπορ έκδοση του Insight; Σίγουρα δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

Get it on Google Play Download on the App Store