Νέο Honda Jazz με κατανάλωση από 2,7 λτ.!

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του στην Ιαπωνική αγορά, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και κάποια στοιχεία της νέας -3ης – γενιάς του Jazz. Το νέο Jazz εξακολουθεί να πατά πάνω στην αισθητική φόρμα των προκατόχων του παραμένοντας ενός όγκου με MPV χαρακτήρα αυτοκίνητο, ωστόσο διαθέτει πιο σύγχρονη σχεδίαση με κυρίαρχα γνωρίσματα τις έντονες ακμές στα πλαϊνά του αμαξώματος και το όμορφο εμπρός μέρος με την μάσκα να παραπέμπει στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Εντελώς νέο αισθητικά είναι και το πίσω μέρος και ουσιαστικά είναι το μόνο σημείο που δεν εμφανίζει δεσμούς με τα προκάτοχα Jazz.

To εσωτερικό του νέου Jazz παραπέμπει αισθητικά στο προκάτοχο παρά την νέα τετραγωνισμένη αισθητική της κεντρικής κονσόλας και τον βελτιωμένο διάκοσμο, ενώ εξακολουθεί να διαθέτει πολλές θέσεις για αντικείμενα και τα «Magic Seats».

Το Jazz θα λανσαριστεί αρχικά στην Ιαπωνία με την ονομασία Fit τον Σεπτέμβρη και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ιαπωνία θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες 1.3 και 1.5 λίτρων απόδοσης 99 και 130 ίππων, ενώ με τον 1.5 λίτρων κινητήρα θα εφοδιάζεται και η υβριδική έκδοσή του. Σε αυτή την έκδοση μάλιστα, ο κινητήρας θα συνδυάζεται με το νέο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο της εταιρείας (6τάχυτο μηχανικό στις άλλες εκδόσεις) των 7 σχέσεων (i-DCD) το οποίο με τη χρήση του υβριδικού συστήματος επιτυγχάνει κατανάλωση της τάξης των 2,7 λτ./100 χλμ.   

Get it on Google Play Download on the App Store