Νέα Honda Jazz και HR-V παραγωγής το Μάρτιο στη Γενεύη

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο, η Honda θα αποκαλύψει τέσσερα νέα μοντέλα, το κορυφαίο της μικρομεσαίο CivicType-R, το νέο supercar NSX και τα πιο προσιτά HR-V και Jazz παραγωγής. Τα δύο τελευταία είχαν εμφανιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού ως πρωτότυπα, παρ’όλα αυτά εξωτερικά δεν αναμένεται να διαφέρουν σημαντικά από τα αυτοκίνητα παραγωγής. 

Το προσθιοκίνητο HR-V, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015, θα προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα, ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC και τον ελαφρύ 1.6 i-DTEC diesel και οι δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η μονάδα 1.5 i-VTEC μπορεί να συνδυάζεται επίσης με ημιαυτόματο CVT

Για το νέο Jazzη Honda αναφέρει ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στο δρόμο χάρη σε ένα νέο σύστημα ανάρτησης. Βελτιωμένη θα είναι η οικονομία και η απόδοση μέσω του νέου 1.3 i-VTEC κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο (αντικαθιστώντας το 5 σχέσεων του υπάρχοντος Jazz) ή με CVT. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2015.

Get it on Google Play Download on the App Store