Νέο Honda Civic Sedan και για πρώτη φορά με κινητήρα 1.5 turbo

Αυτές τις μέρες μπορεί η καρδιά της αυτοκίνησης να χτυπά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όπου παρουσιάζονται δεκάδες νέα μοντέλα, ωστόσο στο Λος Άντζελες έκανε ντεμπούτο το ολοκαίνουριο, 10ης γενιάς Honda Civic Sedan. Πιο ανατρεπτικό χαρακτηριστικό του δεν είναι άλλο από τον σχεδιασμό του αμαξώματος, ο οποίος ξεφεύγει από τα λίγο – πολύ συντηρητικά πρότυπα του παρελθόντος και ακολουθεί πιο σπορτίφ και μυώδη εμφάνιση. Πίσω θυμίζει περισσότερο κουπέ παρά σεντάν, ενώ μπροστά μοιάζει πιο πολύ με Acura (πολυτελής μάρκα της Honda).

Μετά το νέο Civic Sedan θα ακολουθήσουν και άλλοι τύποι αμαξώματος και εκδόσεις, όπως είναι coupe, 5θυρο χάτσμπακ, υψηλών επιδόσεων μοντέλα Si και για πρώτη φορά για την αγορά των Η.Π.Α. και Civic Type-R.

Πιο μοντέρνο παρουσιάζεται και το εσωτερικό του νέου Civic Sedan, το οποίο δεν έχει καμία ομοιότητα με του ευρωπαϊκού 5θυρου μοντέλου. Σύμφωνα με την Honda προσφέρει υψηλές ανέσεις σε όλους τους επιβάτες, αίσθηση πολυτελείας, είναι πλούσια εξοπλισμένο και πρακτικό.

Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει δύο νέα μηχανικά σύνολα, ένα 2λιτρο απόδοσης 158 ίππων συνδυασμένο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο η CVT και για πρώτη φορά με 1.5 λτ. turbo κινητήρα, ισχύος 173 ίππων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν και θα γίνουν γνωστές μαζί με το λανσάρισμα του μοντέλου μέσα στο φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store