Η Honda ανακοίνωσε την ισχύ και επιδόσεις του νέου NSX (+video)

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η Honda ανακοίνωσε τις τεχνικές διαγραφές του νέου NSX (πωλείται με τη φίρμα της Acura στις Η.Π.Α.). Το νέο σπορ ιαπωνικό μοντέλο, το οποίο αναβιώνει το πρώτης γενιάς NSX που είχε κάνει πρεμιέρα πριν από 25 χρόνια, εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο συνδυαστικής ισχύος 573 ίππων.

Οι μπροστινοί τροχοί παίρνουν κίνηση από δύο ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες ισχύος 72 ίππων και 146 Nm ροπής. Για τους πίσω τροχούς φροντίζει το V6 Twin-turbo μηχανικό σύνολο βενζίνης των 3.493 κ.εκ. απόδοσης 500 ίππων μεταξύ 6.500 – 7.500 σ.α.λ. και 550 Nm ροπής μεταξύ 2.000 – 6.000 σ.α.λ. Στον θερμικό κινητήρα βρίσκεται ενσωματωμένος και ηλεκτροκινητήρας ισχύος 47 ίππων και 148 Nmροπής μεταξύ 500 και 2.000 σ.α.λ. Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (9DCT) και συνεργάζεται με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ και τη μπαταρία ιόντων – λιθίου ανεβάζουν το βάρος του αλουμινένιου NSX στα 1.725 κιλά, ενώ η κατανομή βάρους ανά άξονα ανέρχεται σε ποσοστό 42%/58% εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Από αλουμίνιο είναι κατασκευασμένες και οι αναρτήσεις με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Honda αναφέρει ότι το νέο NSX φτάνει την τελική ταχύτητα των 307 χλμ./ώρα, όμως επιταχύνεις από στάση δεν ανακοινώθηκαν.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου NSX διαμορφώνει σημαντικά το Integrated Dynamics System (IDS) με τις επιλογές Quiet, Sport, Sport+ και Track. Στην πρώτη επιλογή λειτουργεί αθόρυβα στις χαμηλές ταχύτητες μέσω της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Στην Sport το υβριδικό σύστημα προσφέρει πιο άμεσες επιταχύνσεις και ενεργοποιούνται οι βαλβίδες της εξάτμισης, στην Sport+ το κιβώτιο ταχυτήτων, το τιμόνι και ο κινητήρας παρέχουν πιο γρήγορη απόκριση και στην Track αποκτά τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση και σπορ αίσθηση.

Για την επαφή του NSX με την άσφαλτο φροντίζουν οι 19 ιντσών ζάντες εμπρός με λαστικά 245/35 και οι μεγαλύτερες πίσω 20άρες ζάντες με πολύ φαρδιά ελαστικά 305/30. Τέλος, το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει φρένα της Brembo με 6πίστονες αλουμινένιες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από το νέο NSX:

Get it on Google Play Download on the App Store