Απαραίτητο αξεσουάρ κάθε αυτοκινήτου με 2 ευρώ

Κατά τους θερινούς μήνες αλλά και τους ανοιξιάτικους όπου έχει ήδη αρχίσει να κάνει ζέστη και να καίνε οι ακτίνες του ήλιου, θα πρέπει ο οδηγός να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για τη δική του προστασία, αλλά και του αγαπημένου του αυτοκινήτου. Λίγη ώρα να μείνει σταθμευμένο ένα όχημα κάτω από τον καυτό ήλιο, αρκεί για να γίνει το εσωτερικό φούρνος και να μην αγγίζεται ούτε το τιμόνι.

Οι περισσότεροι σίγουρα έχουν αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, ενώ σε όσους τα καθίσματα είναι δερμάτινα, νιώθουν αμέσως να καίγονται στην κυριολεξία και να μην μπορούν να κάτσουν. Όλοι θα θέλαμε να σταθμεύουμε κάτω από μια παχιά σκιά ή ακόμα καλύτερα σε ένα κλειστό γκαράζ, όμως η πλειοψηφία των οδηγών παθαίνει αυτό το απότομο θερμικό σοκ.

Μια πολύ φθηνή αλλά αποτελεσματική λύση για την προστασία το ταμπλό και τιμονιού από τον ήλιο, είναι η ηλιοπροστασία παρμπρίζ. Το κόστος είναι πολύ χαμηλό, αφού μπορεί να βρει κανείς σε πολυκαταστήματα μια απλή και μικρή ηλιοπροστασία (π.χ. 60×130 εκ.) στην τιμή των περίπου 2 ευρώ. Ακόμα και για τις μεγαλύτερες και καλύτερης ποιότητας το κόστος είναι χαμηλό, αφού κυμαίνεται μεταξύ 6-10 ευρώ.

Υπάρχουν οι ηλιοπροστασίες που τοποθετούνται εξωτερικά του παρμπρίζ και οι εσωτερικές. Οι δεύτερες έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν βρωμίζουν και έτσι δεν αφήνουν και βρωμιές στο παρμπρίζ. Η τοποθέτησή τους είναι πανεύκολη (με σκοινάκια ή βεντούζες), ενώ ο χώρος που πιάνουν στο αυτοκίνητο είναι ελάχιστος. Καλό είναι λοιπόν στην καμπίνα ή το πορτ μπαγκάζ του να βρίσκεται εύκαιρη μια ηλιοπροστασία παρμπρίζ και να τοποθετείται κάθε φορά που το αυτοκίνητο παρκάρει κάτω από τον καυτό ήλιο.

Πριν την αγορά μιας ηλιοπροστασίας μετρήστε το πλάτος και ύψος του παρμπρίζ, έτσι ώστε να αγοράσετε το κατάλληλο μέγεθος, αφού διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις. Αν η ηλιοπροστασία είναι μικρή δεν θα καλύπτει όλο το παρμπρίζ, ενώ αν είναι πολύ μεγάλη θα είναι δύσκολη στην τοποθέτηση και δύσχρηστη.

Get it on Google Play Download on the App Store