Γιατί υπάρχει αυτός ο αεραγωγός στο Toyota Corolla Hybrid;

Σε κάθε αυτοκίνητο οτιδήποτε υπάρχει στο αμάξωμα, στο εσωτερικό του, στα μηχανικά μέρη και γενικότερα από τον εμπρός έως τον πίσω προφυλακτήρα, δεν βρίσκεται εκεί τυχαία, αλλά έχει δημιουργηθεί για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Κάποια τμήματα είναι ορατά, ενώ ορισμένα θέλουν πιο πολύ ψάξιμο.

Δείτε ακόμη: Τι κάνω αν ανοίξουν οι αερόσακοι;

Όπως και ο αεραγωγός που υπάρχει κάτω από το κάθισμα του νέου Toyota Corolla Hybrid. Βρίσκεται χαμηλά στη δεξιά πλευρά και μόνο κάποιος πολύ παρατηρητικός μπορεί να το δει, αφού τον ψάξει. Γιατί όμως βρίσκεται εκεί και τι «κρύβει;». Πρόκειται για τον αγωγό εισαγωγής αέρα και το φίλτρο της υβριδικής μπαταρίας. Σκοπός του λοιπόν είναι να ψύχει τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος, γι’ αυτό πρέπει πάντα να διατηρείται καθαρός και να μην φράσσει το φίλτρο από σκόνη. Ο καθαρισμός γίνεται πολύ εύκολα, αφού αφαιρεθεί το καπάκι και με μια ηλεκτρική σκούπα τραβηχτεί η σκόνη και όποια άλλα εμπόδια υπάρχουν στο κάλυμμα και στο φίλτρο.

Εάν έχει μπουκώσει το φίλτρο, τότε θα εμφανιστεί το προειδοποιητικό μήνυμα «Maintenance Required for Traction Battery Cooling Parts See Owner’s Manual» (Απαιτείται Συντήρηση για τα Εξαρτήματα Ψύξης της Μπαταρίας Κίνησης Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης) στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών.

Δείτε ακόμη: Θέλει ζέσταμα ο κινητήρας και το καλοκαίρι;

Ανάλογος αεραγωγός υπάρχει κάτω από το κάθισμα και των υπολοίπων υβριδικών μοντέλων της Toyota, γι’αυτό όσοι έχετε ένα Toyota Hybrid ή σκοπεύετε να αγοράσετε, καλό είναι να μην αμελήσετε τον καθαρισμό του για να λειτουργεί σωστά το σύστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store