H χρησιμότητα του αλουμινόχαρτου στο αυτοκίνητο

Το χρωμιωμένο ρολό μεταλλικού ελάσματος, με τον χαρακτηριστικό ήχο όταν το κόβουμε και το τεντώνουμε -ευρύτατα γνωστού ως «αλουμινόχαρτο»- το ξέρουμε από την κουζίνα. Άψογο μονωτικό για ψήσιμο στον φούρνο και αποτροπή διάχυσης μυρωδιών στο ψυγείο, το αλουμινόχαρτο μπορεί να διατελέσει εξίσου σημαντικούς ρόλους και στο αυτοκίνητο!

Από την προστασία του εσωτερικού απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, μέχρι το ίδιο πόστο κόντρα στους διαρρήκτες, το αλουμινόχαρτο αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό για τον τετράτροχο σύντροφό μας, μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.

  – Ηλιοπροστασία

Το καλοκαίρι, και ιδιαίτερα σε περιόδους με καύσωνα, ψάχνουμε απεγνωσμένα σκιά για να παρκάρουμε. Το θέμα είναι ότι το ίδιο κάνουν και όλοι οι άλλοι, οπότε οι πιθανότητες εύρεσης σκιερού μέρους προς στάθμευση του αυτοκινήτου μας μειώνονται με εκθετικό ρυθμό. Οπότε αναλαμβάνουν οι πάσης φύσεως ηλιοπροστασίες.

Καταρχάς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η εξωτερική. Αυτή δηλαδή που τοποθετείται πάνω από το παρμπρίζ, παρεμποδίζοντας την είσοδο της ακτινοβολίας στο εσωτερικό, αλλά και την θέρμανση του ίδιου του τζαμιού. Ποια είναι η καλύτερη; Μα, φυσικά, το αλουμινόχαρτο! Η επιφάνειά του απομακρύνει ακτίνες του ηλίου και θερμομονώνει την καμπίνα πιο αποτελεσματικά, από οποιαδήποτε aftermarket ηλιοπροστασία.

 – Υποκατάστατο καμένων ασφαλειών

Οι ιδιοκτήτες πιο παλιών μοντέλων, θα έχουν έρθει αντιμέτωποι τουλάχιστον μια φορά με περιστατικό καμένης ασφάλειας. Αναλόγως του ποια είναι, μια δυσλειτουργική ασφάλεια μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ακινητοποίηση του αυτοκίνητου.

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να αποτελέσει ιδανικό αντικαταστάτη, για σύντομες αποστάσεις. Μέχρι να φτάσετε στο συνεργείο, ας πούμε. Ένα μικρό κομμάτι αποτελεί μια χαρά αγωγό για τον ηλεκτρισμό, «υποκρινόμενο» την ασφάλεια για ένα μικρό -αλλά εξόχως χρήσιμο και κρίσιμο- χρονικό διάστημα. Οι ηλεκτρολόγοι μπορεί να παθαίνουν «εγκεφαλικά» με την εν λόγω πατέντα, αλλά την δουλειά της την κάνει μια χαρά.

 – Αντικλεπτικό

Πέρα από τον ήλιο, που αναφέραμε πριν, το αλουμινόχαρτο μπορεί να κρατήσει εκτός αυτοκινήτου ακόμα και τους διαρρήκτες!

Τη σήμερον ημέρα δεν χρειάζονται λοστάρια και αντικλείδια. Με ένα laptop ή ακόμα και έναν παρεμβολέα, οι επίδοξοι κλέφτες μπορούν να εντοπίσουν την συχνότητα της κλειδαριάς (ειδικά στα μοντέλα με keyless entry) και να ανοίξουν το αυτοκίνητο με το πάτημα ενός κουμπιού. Εδώ μπαίνει το αλουμινόχαρτο. Θυμάστε σε κάποιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που κάποιοι φτιάχνουν αυτοσχέδια κράνη από το ίδιο υλικό ώστε να μην διαβάζουν τις σκέψεις τους εξωγήινοι. Η ίδια αρχή λειτουργίας εφαρμόζεται και εδώ!

Το αλουμινόχαρτο προστατεύει το κλειδί από τις κυβερνοεπιθέσεις, απομονώνοντας το σήμα του και αποτρέποντας τα προγράμματα των «αετονύχηδων» από τον εντοπισμό του.

Get it on Google Play Download on the App Store