Καλοκαιρινή προστασία αυτοκινήτου με 25 ευρώ

Κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται τη φροντίδα του και τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ζέστης, η οποία κάνει τη κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο δύσκολη. Το εσωτερικό γίνεται γρήγορα «φούρνος» με αποτέλεσμα να καίνε όλα τα τμήματά του (ταμπλό, καθίσματα κ.λπ.) και μέχρι να δροσίζει από το air condition, ο ιδρώτας να στάζει ποτάμι. Ωστόσο υπάρχουν απλές και οικονομικές λύσεις που μπορούν να προστατέψουν οδηγούς και εσωτερικό από τη ζέστη, ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι εκτεθειμένο για αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο.

Ηλιοπροστασία

Η πιο οικονομική λύση για την προστασία του ταμπλό από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, είναι η ηλιοπροστασία. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη ανάλογα το μήκος και ύψος του παρμπρίζ και σε τιμές που ξεκινούν από 7 ευρώ. Αυτές που τοποθετούνται εξωτερικά του παρμπρίζ είναι πιο αποτελεσματικές γιατί ο ήλιος δεν περνάει μέσα από το τζάμι. Το μειονέκτημά τους είναι ότι βρωμίζουν εύκολα. Το αντίθετο ισχύει με τις ηλιοπροστασίες που μπαίνουν στο εσωτερικό, όμως η σκιά τους είναι και πάλι πολύτιμη.

Κουκούλες

Την καλύτερη προστασία από τον ήλιο -και όχι μόνο- παρέχουν οι κουκούλες. Οι τιμές για αυτές που καλύπτουν ολόκληρο το αυτοκίνητο ξεκινούν από 50 ευρώ, ενώ οι καλύτερης ποιότητας στοιχίζουν τα διπλάσια χρήματα. Ωστόσο και οι φθηνότερες κάνουν τη δουλειά τους για το καλοκαίρι. Πιο οικονομική λύση αποτελούν οι ημικουκούλες, δηλαδή αυτές που «σκεπάζουν» την καμπίνα και στοιχίζουν από 15 ευρώ. Σίγουρα πιο αποτελεσματικές από την ηλιοπροστασία αφού παρέχουν σκιά σε ολόκληρο το εσωτερικό.

Καλύμματα καθισμάτων

Τα καλύμματα στα καθίσματα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να προστατευτούν οι εργοστασιακές επενδύσεις του αυτοκινήτου από τον ιδρώτα, την σκόνη, την αλμύρα, την άμμο κ.λπ. Οι τύποι τους είναι πολλοί και διάφοροι, όπως είναι τα μεμονωμένα σε τιμές από 7 ευρώ, τα σετ 2 τεμαχίων από 15 ευρώ και για όλες τις θέσεις από 25 ευρώ. Όταν λερωθούν μπορούν να αφαιρεθούν και να μπουν στο πλυντήριο. Τα πιο απλά «πλατοκαθίσματα» τοποθετούνται πολύ εύκολα, ενώ το σετ 4 τεμαχίων θέλει περισσότερο χρόνο, αλλά προστατεύει καλύτερα.

Συνοψίζοντας

Με ένα μικρό συνολικό κόστος των 25 ευρώ, μπορεί να επιλέξει κανείς μια ηλιοπροστασία και δύο καλύμματα για τα εμπρός καθίσματα. Με 50 ευρώ θα πάρει σετ καλυμμάτων για όλα τα καθίσματα και μια ημικουκούλα, για να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση όμως το αυτοκίνητο δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένο στον ήλιο, γιατί μετά την πληρώνουν και οι επιβάτες.

Get it on Google Play Download on the App Store