Νέα μεγάλη έρευνα αξιοπιστίας με ανακατατάξεις!

Ποια μάρκα αυτοκινήτου φτιάχνει τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα και ποια είναι τα μοντέλα με τις λιγότερες ή περισσότερες βλάβες; Αυτό είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει εκατομμύρια αγοραστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, αφού κανείς δεν θέλει το αυτοκίνητο που θα αποκτήσει να τον τρέχει στα συνεργεία.

Δείτε ακόμα: Οι ποιο αξιόπιστοι και ζημιάρικοι κινητήρες

Το Αμερικανικό περιοδικό Consumer Reports ανακοίνωσε και φέτος τη νέα μεγάλη έρευνα που έκανε για την τεράστια αγορά των Η.Π.Α., αναλύοντας τα αποτελέσματα από τις απαντήσεις που έδωσαν 329.000 κάτοχοι αυτοκινήτων. Η βαθμολογία της αξιοπιστίας υπολογίζεται σε κλίμακα μεταξύ 0 έως 100 βαθμών, με τη μέση βαθμολογία να κυμαίνεται μεταξύ 41 και 60 βαθμών. Η έρευνα αφορά μοντέλα ηλικίας 1 έως 3 ετών, τα οποία αξιολογούνται σε 17 τομείς (π.χ. κινητήρας, μετάδοση, ηλεκτρικά συστήματα, κλιματισμός, αναρτήσεις, φρένα κ.λπ.), με βάση προβλήματα που εμφανίστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Στις τρεις πρώτες θέσεις της συνολικής κατάταξης βρέθηκαν η Mazda, η Toyota και η Lexus, ενώ τεράστια άνοδο κατά 14 θέσεις έκανε η Buick (4η θέση), αλλά με μόνο δύο μοντέλα. Επτά θέσεις ανέβηκε και η 5η στη συνολική κατάταξη Honda, ακολουθούμενη από την εξίσου αξιόπιστη Hyundai. Στο αντίθετο άκρο και με πτώση 11 θέσεων τοποθετήθηκε τελευταία η Lincoln, προτελευταία η Tesla και λίγο πιο πάνω η Volkswagen με άνοδο 3 θέσεων.

Δείτε ακόμα: Τα 10 πιο γερά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Ποιο αναλυτικά στοιχεία για τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν κάθε μάρκα και μοντέλο, μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες:

 

Get it on Google Play Download on the App Store