Επίσημα το νέο Hyundai Kona με 1.0 turbo-120 PS (+video)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Hyundai εισέρχεται στην Ευρώπη στην κατηγορία των μικρών SUV αποκαλύπτοντας το νέο Kona, που θα λανσαριστεί στα τέλη της χρονιάς. Το μοντέλο, αντλεί την ονομασία του από την ομώνυμη περιοχή-παραλία του Μεγάλου Νησιού της Χαβάης και χαρακτηρίζεται από τις πολύ μοντέρνες του γραμμές.

Ειδικά λοιπόν στο πεδίο της σχεδίασης, το Kona διαθέτει ένα πολύ δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, με μακρόστενα φώτα που βρίσκονται ψηλά στο καπό και πλαισιώνονται ακριβώς από κάτω τους από τετραγωνισμένους θόλους με επιπλέον προβολείς, αλλά και με μικρούς προβολείς ομίχλης χαμηλά στο κέντρο του προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα επίσης LED και στενόμακρα φώτα, που χαρακτηρίζουν το αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει και μια αλουμινένια «ποδιά» στον προφυλακτήρα που δίνει μια off road πινελιά. Στα στοιχεία του Kona ξεχωρίζουν και η διαφορετικού χρώματος οροφή, αλλά και τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών.

Στο εσωτερικό με τις πολλές καμπύλες επιφάνειες, ξεχωρίζει κυρίως η ψηλά τοποθετημένη οθόνη (5, 7 ή 8 ιντσών) για το σύστημα πολυμέσων. Παράλληλα, υπάρχει ένα νέο Head-Up Display που απεικονίζει τις ενδείξεις του σε ένα μικρό γυάλινο πλαίσιο μπροστά από τον πίνακα οργάνων, καθώς και σύστημα ασύρματης φόρτισης.

Στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, το Kona διαθέτει μια πλήρη γκάμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προειδοποίηση και αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα που διατηρεί το αυτοκίνητο εντός των λωρίδων της κυκλοφορίας, σύστημα που υποδεικνύει την ύπαρξη οχήματος στο «τυφλό σημείο» και πολλά άλλα.

Στην Ευρώπη το νέο Hyundai Kona θα διατεθεί με τον 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα T-GDI των 120 ίππων, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και με τον 1.6 T-GDI των 177 ίππων. Παράλληλα, θα υπάρχει και επιλογή για 1.600άρη diesel κινητήρα. Ανάλογα με τον κινητήρα, το Kona θα είναι προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο.

Τεχνικά, το νέο Kona βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Stonic που ετοιμάζει η Kia. Έχει μήκος 4.165 χλστ., πλάτος 1,8 μέτρων, ύψος 1,55 μέτρα και μακρύ μεταξόνιο 2,6 μέτρων. Στη δικίνητη έκδοσή του η πίσω ανάρτηση είναι ημιάκαμπτος άξονας, ενώ στην τετρακίνητη πολλαπλοί σύνδεσμοι.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η Hyundai θα προσφέρει και μια ειδική έκδοση με την ονομασία «Iron Man» για το Kona, που θα έχει αυξημένο κατά 40 χλστ. πλάτος, ειδικά LED εμπρόσθια φώτα, ματ γκρι καπό, κόκκινες και χρυσαφί λεπτομέρειες, αλλά και ζάντες 19 ιντσών ειδικού σχεδίου με τη μάσκα του Iron Man στο κέντρο τους.

Διαβάστε ακόμα: 

Αργεί ακόμα το «αγροτικό» της Hyundai 

Ανανεωμένο Hyundai i10: Τιμές και εξοπλισμός 

Στην Ελλάδα το νέο Hyundai Tucson

Get it on Google Play Download on the App Store