Νέο μεγάλο Hyundai Sonata με πιο premium χαρακτηριστικά

Η Hyundai αποκαλύπτει το νέο μεγάλο της μοντέλο Sonata, λίγε μέρες πριν κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (16 Απριλίου). Εξωτερικά ακολουθεί τα στιλιστικά στοιχεία από τη ναυαρχίδα της Κορεατικής φίρμας, το νέο Genesis, ενώ συγκριτικά με το προκάτοχο μοντέλο μεγάλωσε σε μήκος και πλάτος κατά 35 και 30 χιλιοστά αντίστοιχα. Συγκεκριμένα το μήκος του έφτασε τα 4.855 χλστ., το πλάτος τα 1.865 χλστ., το ύψος τα 1.475 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.805 χιλιοστά, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 462 λίτρα.

Πολλές βελτιώσεις φέρει και κάτω από το αμάξωμά του, καθώς το νέο Sonata διαθέτει μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία κατά 41%, χάρη στην χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής, το οποίο είναι παράλληλα 10% ελαφρύτερο από το παραδοσιακό ατσάλι. Έμφαση έχει δώσει η Hyundai στην οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, κάνοντας πολλές δοκιμές και στην απαιτητική πίστα του Nurburgring. Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει και στις αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και στα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης.

Για την κίνηση του νέου Sonata υπάρχουν οι κινητήρες 2.0 CVVL των 168 ίππων, ο 2.4 GDI των 193 ίππων και ο 2.0 LPi των 151 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο 6άρι.  

Get it on Google Play Download on the App Store