Νέο Hyundai RM16 N concept 2.0 λτ. T-GDI με 300 ίππους

Η Hyundai παρουσίασε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου Μπουσάν της Νοτίου Κορέας το νέο πρωτότυπο μοντέλο της από την σπορ σειρά «N», το RM16. Το Project RM (Racing Mid-ship) ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη δοκιμή τεχνολογιών υψηλών επιδόσεων και με απώτερο στόχο να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε σπορ αυτοκίνητα παραγωγής.

Όπως και το προγενέστερο μοντέλο Hyundai RM15, έτσι και το νέο πρωτότυπο RM16 (Racing Mid-ship 2016) ξεχωρίζει εξωτερικά από τον άκρως δυναμικό του σχεδιασμό με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ενώ βασίζεται σχεδιαστικά στο Veloster.

Στο κέντρο του αμαξώματός του έχει τοποθετηθεί ένας 2λιτρος T-GDI κινητήρας με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, απόδοσης 300 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς σε ποσοστό 43% εμπρός και 57% πίσω, μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το πλαίσιό του αποτελείται από αλουμίνιο και τα πάνελ του αμαξώματος από ανθρακόνημα ενισχυμένο με πλαστικό (CFRP), για την πολύτιμη εξοικονόμηση βάρους. Επίσης, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω σπόιλερ βελτιώνει την αεροδυναμική ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο είναι και το σύστημα εξάτμισης, το οποίο παρέχει ένα πιο ισχυρό ήχο κατά την επιτάχυνση.

Get it on Google Play Download on the App Store