Μελλοντικό μικρό Skoda SUV με βάση το Taigun

Το τελευταίο διάστημα τα μικρά SUV αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί σημαντικά, αφού μετά το Nissan Juke που έκανε την αρχή παρουσιάστηκαν το Opel Mokka, το Peugeot 2008, το Renault Captur, το Chevrolet Trax και το Ford EcoSport, ενώ το επόμενο έτος αναμένεται και το Honda Urban SUV παραγωγής. Η Volkswagen βέβαια δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια βλέποντας ολοένα και περισσότερες προτάσεις στην κατηγορία και ήδη έχει παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή το Taigun.

Με βάση το Volkswagen Taigun αναμένεται η Skoda να εξελίξει τη δική της πρόταση (πιθανώς και η SEAT), παρεμβαίνοντας σε κάποια σημεία του αμαξώματος όπως για παράδειγμα το εμπρός που βλέπουμε από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία. Έτσι αναμένεται να υιοθετήσει τη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα από τη νέα Octavia, ελαφρώς διαφοροποιημένα. Το νεανικό SUV χαρακτήρα του ενισχύουν οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, τα έντονα νεύρα που διατρέχουν το αμάξωμα και οι προστατευτικές επενδύσεις.

Το μελλοντικό μικρό SUV Skoda θα έχει ανάλογες διατάσεις με αυτές του VW Taigun και έτσι το μήκος του θα κυμαίνεται γύρω στα 3,9 μέτρα, το πλάτος στα 1,7 μέτρα, το ύψος στα 1,5 μέτρα χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.47 μέτρα. Προσοχή αναμένεται να δοθεί στην πρακτικότητα και στους διαθέσιμους χώρους, όπως ισχύει και στο μεγαλύτερο Yeti.

Για την κίνησή του θα υπάρχει ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος, άμεσου ψεκασμού 1.0 λίτρου TSI κινητήρας με απόδοση 110 ίππων και 175 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζει πολύ καλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Ενδεικτικά VW Taigun concept με αυτό το μηχανικό σύνολο επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 186 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 4,7 λτ./100 χλμ. και 110 γρ./χλμ. CO2 αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store