Πρώτος παγκοσμίως κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης της Infiniti

H Infiniti παρουσιάζει τον πρώτο στον κόσμο κινητήρα παραγωγής μεταβλητής αναλογίας συμπίεσης με τούρμπο, τον Infinti VC-T (Variable Compression-Turbocharged). Το μηχανικό αυτό σύνολο είναι 2.0 λτ. και θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου στην προσεχή έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η τεχνολογία VC-T ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των κινητήρων εσωτερικής καύσης, αφού δεν περιορίζεται από ένα σταθερό λόγο συμπίεσης. Μέσω της τεχνολογίας VC-T αυξάνεται ή μειώνεται αυτόματα η διαδρομή των εμβόλων, με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται η συμπίεση μεταξύ 8:1 (για υψηλές επιδόσεις) και 14:1 (για χαμηλή κατανάλωση). Το προηγμένης τεχνολογίας λογισμικό του κινητήρα μεταβάλλει την αναλογία, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Έτσι επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, καθώς και μείωση του θορύβου και των κραδασμών. Επιπλέον ο κινητήρας είναι ελαφρύτερος και πιο μικρός σε διαστάσεις από τα συγκρίσιμα συμβατικά μηχανικά σύνολα.

Get it on Google Play Download on the App Store