Infiniti QX50 Concept με μοτέρ μεταβλητής συμπίεσης (+video)

Το Infiniti QX50 μπορεί να είναι ένα πρωτότυπο crossover προς το παρόν, παρόλα αυτά όμως βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή. Σκοπός της δημιουργίας του είναι να μας δείξει πως θα είναι τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας, στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και να παρουσιάσει τον νέο της κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης.


Στο εμπρός μέρος του φιγουράρει η μεγάλη μάσκα η οποία καταλήγει στα λεπτά LED φώτα. Το καπό χαρακτηρίζεται από τα δύο έντονα νεύρα στις άκρες του, τα οποία εκτείνονται έως τις εμπρός κολόνες. Στο πίσω μέρος διακρίνουμε τους έντονους «ώμους» και τα επίσης LED φώτα, ενώ ο προφυλακτήρας χαμηλά στο τελείωμά του είναι από χρώμιο και φιλοξενεί δύο απολήξεις εξάτμισης.

Δείτε επίσης: Νέο Honda Civic Type R, συλλεκτικό και αλήτικο

Στο εσωτερικό του το, το πρωτότυπο της Infiniti έχει να επιδείξει κορυφαίας ποιότητας υλικά, δέρμα, ξύλο κλπ. ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εκμετάλλευση των χώρων.

Κάτω από το καπό του, το πρωτότυπο Infiniti QX50 έχει μοτέρ 2.0 λτ. το οποίο αποδίδει 270 ίππους και 390 Nm ροπής και το βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως πρόκειται για κινητήρα με μεταβλητή συμπίεση από 8:1 έως 14:1, το οποίο μάλιστα θα περάσει και στην παραγωγή, προκειμένου να αντικαταστήσει τον 3.5 V6 της μάρκας. 

Δείτε με κάθε λεπτομέρεια το πρωτότυπο Infiniti QX50 στο video που ακολουθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store