Ηλεκτρικό ρετρό roadster από την Infiniti!

Η πολυτελής μάρκα της Nissan, η Infiniti παρουσίασε στο 2017 Pebble Beach Concoursd’ Elegance ένα εντυπωσιακό ρετρό πρωτότυπο μονοθέσιο μοντέλο, συνδυάζοντας σχεδιαστικά στοιχεία από τα αγωνιστικά οχήματα της δεκαετίας του 1940 με σύγχρονη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Διαβάστε ακόμη: To νέο Nissan Micra έχει και “χειροποίητα”… πακέτα (+video)

Η Infiniti μπορεί να μην έχει πλούσιο παρελθόν, όπως η Nissan, αφού ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια (το 1989), ωστόσο με το Prototype 9 δείχνει πως θα ήταν ένα αγωνιστικό μοντέλο της μάρκας πριν από περίπου επτά περίπου δεκαετίες. Ο σχεδιασμός του χειροποίητου ασημί αμαξώματός του από τους τεχνίτες Takumi με τις ρευστές γραμμές και τους τροχούς χωρίς φτερά, ξεκίνησε ως μια ιδέα από τους σχεδιαστές και τεχνικούς της Nissan. Αυτοί προθυμοποιήθηκαν εθελοντικά για τη δημιουργία του Infiniti Prototype 9, ενώ ολοένα και περισσότεροι ασχολήθηκαν για τη δημιουργία του. Για την κατασκευή τόσο των πάνελ του αμαξώματος από ατσάλι, όσο και του πλαισίου τύπου σκάλας δαπανήθηκαν πολλές ώρες εργασίας, όμως το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Διαβάστε ακόμη: Νέα σπέσιαλ έκδοση του Nissan Navara για λίγους

Κάτω όμως από το ρετρό αμάξωμα του Infiniti Prototype 9 έχει τοποθετηθεί ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος λέγεται ότι θα εφοδιάζει το νέο Nissan Leaf. Το ηλεκτρικό μοτέρ έχει απόδοση 148 ίππων και 320 Nm ροπής, ενώ μέσω ενός μονού κιβωτίου ταχυτήτων η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς. Οι μπαταρίες ιόντων – λιθίου χωρητικότητας 30 kWh εξασφαλίζουν κίνηση 20 λεπτών κάτω υπό συνεχόμενη πίεση. Το μήκους 4.330 χλστ., πλάτους 1.820 χλστ., ύψους 910 χλστ., με μεταξόνιο 2.700 χλστ. και συνολικού βάρους 890 κιλών Prototype 9, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα.

Στην παραγωγή είναι μάλλον απίθανο να το δούμε, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον ρετρό πρωτότυπο σπορ “πράσινο” όχημα.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτη στον κόσμο η Renault-Nissan. Ξεπέρασε VW Group και Toyota

Get it on Google Play Download on the App Store