Νέο μικρομεσαίο Infiniti Q30 Premium Active Compact

Το πρώτο μικρομεσαίο μοντέλο της παρουσιάζει η Infiniti, το Q30 Premium Active Compact, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Από τη μοναδική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Infiniti, ξεχωρίζει ο δυναμικός σχεδιασμός του Q30, με τις ανάγλυφες επιφάνειες και τα έντονα νεύρα που διατρέχουν τα πλαϊνά τμήματα.

Από το πρωτότυπο Q30 που είχε παρουσιαστεί το 2013 στη Φρανκφούρτη, το Q30 παραγωγής υιοθέτησε πολλά κοινά σχεδιαστικά γνωρίσματα. Για το εσωτερικό, η Infiniti αναφέρει ότι διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποκαλύψει κάποια φωτογραφία.

Το Infiniti Q30 θα βασίζεται στην πλατφόρμα της A-Class, ενώ πιο πολύ, ίσως θυμίζει το στιλ της Mercedes GLA, αφού είναι εμφανή και κάποια crossover χαρακτηριστικά, όπως είναι η ελαφρώς αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, τα μαύρα πλαστικά γύρω από τους θόλους των τροχών και η ασημί ποδιά στον προφυλακτήρα. Παράλληλα στο εικονιζόμενο μοντέλο διακρίνεται στα φτερά το λογότυπο «2,2d», παραπέμποντας απευθείας στον 2.2 λτ. ντίζελ κινητήρα της Mercedes. Φυσιολογικά θα υπάρξει και μικρότερος πετρελαιοκινητήρας και ενδεχομένως βενζίνης 1.6 λτ. turbo. Όμως ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Get it on Google Play Download on the App Store