Νέο σπορ και πολυτελές SUV Infiniti QX Sport Inspiration

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για το πρωτότυπο QX Sport Inspiration, που θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο τη Δευτέρα, προαναγγέλοντάς μας το νέο μεσαίο SUV της εταιρείας. 

Σχεδιαστικά, οι γραμμές του πρωτότυπου έχουν επηρεαστεί από τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία «Δυναμική Κομψότητα» της Infiniti, σε ένα αποτέλεσμα αρκετά ελκυστικό. Έχουμε λοιπόν ένα υπερυψωμένο αμάξωμα με αρκετές καμπύλες, γλυπτά σχήματα, αλλά και μακρόστενα φωτιστικά σώματα που εκφράζουν δυναμισμό. Στο εμπρόσθιο τμήμα, ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια της μάσκας που περιβάλλεται από χρώμιο, στο πλάι οι γυάλινες επιφάνειες έχουν μικρό εμβαδόν, ενώ πίσω διακρίνονται οι πεπλατυσμένες διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Υπάρχουν και κάποια high-tech στοιχεία όπως οι πλαϊνές κάμερες στη θέση των παραδοσιακών καθρεπτών, αλλά και το εσωτερικό με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη πάνω στην κονσόλα για το σύστημα infotainment. Μένοντας λίγο παραπάνω στο θάλαμο των επιβατών, παρατηρούμε επίσης ότι το τούνελ της κονσόλας ανεβαίνει ψηλά ανάμεσα στα καθίσματα και, με επιπλέον στοιχεία όπως το τριάκτινο τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα, τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του πρωτότυπου.

Στα μηχανικά και τεχνικά του μέρη, η Infiniti προς το παρόν τουλάχιστον δεν αποκαλύπτει κάτι, παρότι από την εικόνα του εσωτερικού μπορούμε να διακρίνουμε ότι το πρωτότυπο έχει αυτόματο κιβώτιο, αλλά και κινητήρα που στροφάρει ψηλά (τα «κόκκινα» στο στροφόμετρο ξεκινούν από τις 6.000 σ.α.λ.).

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για το νέο Infiniti QX Sport Inspiration αναμένουμε να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα.

Get it on Google Play Download on the App Store